“Kim Jong-un in groot gevaar na operatie”

Volgens het Amerikaanse nieuwsmedium CNN is de medische situatie van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un uiterst zorgwekkend. Kim liet zich begin deze maand opereren en zou sindsdien in “groot gevaar” verkeren.

Het Amerikaanse nieuwsmedium CNN heeft via een insiders vernomen dat Kim Jong-un, het staatshoofd van de eenheidsstaat Noord-Korea in groot gevaar verkeert na een operatie eerder deze maand. Het gerucht wordt bevestigd door de Amerikaanse autoriteiten. Die houden Kim al een hele tijd nauwlettend in de gaten.

Probleem aan hart en bloedvaten

Volgens Daily NK, een online nieuwsmedium dat gefocust is op de verslaggeving over Noord-Korea, werd Kim op 12 april behandeld voor een probleem aan zijn hart en bloedvaten. “Rechtstreekse gevolgen van overmatig roken, overwerken en zwaarlijvigheid”, zo klinkt het. Het lijkt ook te weten dat Kim Jong-un momenteel verblijft in een villa in Hyangsan. Daar wordt hij voortdurend bijgestaan door een medisch team.

“Niet ernstig ziek”

Een officiële reactie van het Noord-Koreaanse regime zit er niet direct aan te komen. Het land heeft niet meteen de reputatie om staatsinformatie te delen met de buitenwereld. Buurlanden Zuid-Korea en China lijken de geruchten te ontkennen. De Noord-Koreaanse leider zou “niet ernstig ziek” zijn en bijgevolg ook niet in een kritieke toestand verkeren.

Afwezigheid

Kim Jong-un is al een hele tijd uit the picture. Zo was hij een van de opvallende afwezigen op de verjaardagsviering van zijn overleden grootvader Kim Il-sung. Die vindt ieder jaar traditioneel plaats op 15 april. Enkele dagen eerder, op 11 april verscheen Kim voor het laatst in het openbaar voor een belangrijke partijbijeenkomst in de hoofdstad Pyongyang.



Meer
Lees meer...