Gerucht: 9 uurs-versie ‘Avatar 3’ zal als serie op Disney+ verschijnen

Goed nieuws voor de fans van Avatar. Regisseur James Cameron zou namelijk zijn 9 uur durende montage van Avatar 3 releasen op Disney+. Het nieuws is nog niet bevestigd, maar toch zijn verschillende bronnen er bijna zeker van. Wanneer die release zal zijn, is niet geweten.

Dat James Cameron graag verschillende versies van zijn films maakt, is al langer bekend. De laatste jaren bracht hij zo al enkele keren Titanic terug in de bioscoop en ook de eerste Avatar-film was in langere versies beschikbaar. Dat zou binnenkort ook het geval zijn met Avatar: The Way of Water, maar ook met Avatar 3. Die film moet nog uitkomen, maar toch zou er ook al worden gewerkt aan een 9 uur durende versie. Die zou in verschillende delen op Disney+ verschijnen. Dat meldt de goed geïnformeerde podcast The Hot Mic.

Avatar

In 2009 maakten we in de film Avatar kennis met de Na’vi, blauwe wezens die de fictieve maan Pandora van de planeet Polyphemus bevolken. Zij kregen in het jaar 2154 af te rekenen met een mijnbouwbedrijf van op de aarde dat hen wil verjagen om het kostbare mineraal, unobtanium, te kunnen delven.

Dertien jaar later kregen we met Avatar: The Way of Water een vervolg. Die duurt maar liefst drie uur en tien minuten en neemt de kijker opnieuw mee naar Pandora, vijftien jaar na de laatste gebeurtenissen. In die tijd zijn er heel wat nieuwe technieken bijgekomen, die ook de onderwatervolkeren teisteren.

De tweede film werd alvast een gigantisch succes en was na enkele maanden al terug te vinden in de top 10 van meest succesvolle releases aller tijden. The Way of Water bracht voor februari al een totaal van 2,12 miljard dollar (1,95 miljard euro) op, waarmee het Star Wars: Episode VII – The Force Awakens inhaalde en een plekje in de top vier met grootste films aller tijden veroverde.

9 uurs-versie

Ook van Avatar 3 wordt er dus nu al veel verwacht. Die film komt pas eind 2024 uit, maar toch zijn er nu al verschillende geruchten rond. Zo zou James Cameron namelijk aan een 9 uurs-versie hebben gewerkt voor Disney+. Die zou gedeeltelijk op de streamingdienst verschijnen.

“Enkele maanden geleden vertelde ik dat James Cameron aan de special effects van zijn 9 uurs-versie van Avatar 3 aan het werken was.”, vertelt Jeff Sneider, journalist en cohost van The Hot Mic. “Velen vroegen zich dan ook af waarom hij die lange versie ging afwerken in plaats van de normale film. Het idee is nu dat die lange versie op Disney+ zou verschijnen als een limited series nadat de film in de bioscoop is uitgekomen.” Er is nog geen officiële bevestiging, maar de kans is groot dat dit plan wel degelijk op de planning staat.

Beluister het volledige interview met Jeff Sneider hier:

Meer
Lees meer...