“Magische foto” slaat iedereen met verstomming

Twitter hand
Twitter

Op Twitter is opnieuw een foto opgedoken die je hoofd doet tollen. Deze keer is het een foto van een met verf besmeurde hand, waarbij de verf van kleur lijkt te veranderen. Maar eigenlijk is er een heel simpele verklaring voor.

We hebben ze allemaal al gezien, The Dress, Yanny of Laurel en The Shoe, maar nu is er een nieuwe foto die tot grote verwarring zorgt op het internet.

Blauwe of zwarte verf?

Het gaat om een foto, die origineel gepost werd door Archillect op Twitter en nadien geretweet werd door @Fleexing. Die laatste retweette de foto met de boodschap “Sla deze foto op en kijk ernaar in je camerarol”. En als je dat doet, gebeurt er iets dat haast magisch lijkt.

De foto lijkt op het eerste zicht een hand gedompeld in lichtblauwe verf. Maar wanneer je naar de foto kijkt in je camerarol is de hand plots ondergedompeld in zwarte verf. En dan plots weer blauw en dan weer zwart. Het is wel degelijk een foto en geen gif, maar hoe kan die dan van kleur veranderen?

De verklaring

Wel, eigenlijk is het antwoord heel simpel. De foto is namelijk een png, waarbij de verf op de hand transparant is. Daardoor verandert de kleur van de verf naarmate de achtergrond van de app waarin je hem bekijkt.

Op Twitter is de achtergrond doorgaans wit, tenzij je nachtmodus gebruikt. Wie dagmodus gebruikt ziet zo de lichtblauwe verf, wie nachtmodus gebruikt, ziet zwarte verf. Hetzelfde gebeurt in je camerarol. Heb je een witte achtergrond, dan is de verf lichtblauw. Is je achtergrond zwart? Dan wordt de verf ook zwart. Zo simpel is het. Geen magie, maar gewoon een trucje met een png.

Gesponsorde artikelen