Meer dan 100 aanklachten van seksueel misbruik tegen Sean ‘Diddy’ Combs; jongste slachtoffer amper 9 jaar

Er komen nieuwe aanklachten tegen rapper en producer Sean Combs, beter bekend als Diddy. Advocaat Tony Buzbee liet op een persconferentie weten dat hij 120 slachtoffers vertegenwoordigt die Diddy beschuldigen van misbruik gedurende de afgelopen twee decennia. Het gaat om extra aanklachten bovenop eerdere nog lopende zaken.

Na jarenlange geruchten en kleinere rechtszaken is de zaak rond Sean ‘Diddy’ Combs recent volledig losgebarsten. De rapper en producer is eerder deze maand gearresteerd door onderzoekers van U.S. Homeland Security. Hij wordt onder andere verdacht van afpersing en sekshandel.

Sindsdien duiken er de wildste verhalen op over hallucinante seksfeestjes bij Diddy thuis waarbij seksueel misbruik en geweld schering en inslag was. In afwachting van zijn proces verblijft hij in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn. Ondertussen is bij Netflix al een documentaire in de maak over de hele zaak.

Lange lijst met namen

Tony Buzbee, een van de belangrijkste aanklagers, heeft dinsdag op een persconferentie in Houston, Texas meer uitleg gegeven over extra aanklachten tegen Sean Combs. “Het grootste geheim in de entertainmentindustrie, dat eigenlijk helemaal geen geheim was, is eindelijk aan de wereld onthuld. De muur van stilte is nu doorbroken”, klonk het daar volgens The Washington Post.

Buzbee liet weten dat zijn team foto’s, video’s en tekst heeft verzameld als bedrijf. Meer dan 3.000 mensen zouden zich aangemeld hebben met beschuldigingen tegen Combs. Het gaat volgens Buzbee om “veel machtige mensen”. “De namen zullen je shockeren”, klonk het.

Nieuwe aanklachten

Buzbee werkt bij de aanklachten samen met advocaat Andrew Van Arsdale. Die was in het verleden al de advocaat van honderden slachtoffers van de Scouts in de Verenigde Staten en heeft de ervaring met dergelijke gemediatiseerde zaken.

Van Arsdale liet weten dat er de komende weken in verschillende steden in totaal 120 aanklachten zullen gedaan worden. De slachtoffers zijn zowel mannen als vrouwen tussen de leeftijd van 9 en 38 jaar. De feiten dateren van de afgelopen twintig jaar. De schaal van de zaak is volgens Van Arsdale “ongezien”.

Meer
Lees meer...