Nederlandse festivals Lowlands en Down The Rabbit Hole afgelast

Eerder deze week kwam het nieuws dat Pukkelpop dit jaar niet zal doorgaan, maar ook in Nederland zullen festivalliefhebbers het opnieuw een jaartje zonder moeten doen. Lowlands en Down The Rabbit Hole laten namelijk allebei weten dat hun festivals niet zullen kunnen doorgaan door de aangescherpte coronamaatregelen in Nederland.

Niet alleen in ons land loopt de tweede festivalzomer op rij in het water. Ook onze noorderburen moeten het dit jaar zonder festivals doen. Lowlands en Down The Rabbit Hole, die dit jaar uitzonderlijk op dezelfde locatie doorgingen, laten weten dat hun festivals dit jaar opnieuw een jaar overslaan.

Nieuwe maatregelen

Nederland kende recent een enorme toename in het aantal coronabesmettingen. Daardoor heeft de regering de maatregelen opnieuw aangescherpt. De nieuwe maatregelen stellen onder andere dat het tot 1 september verboden is om meerdaagse evenementen met camping te organiseren. Daardoor kunnen de twee festivals Lowlands en Down The Rabbit Hole, die respectievelijk gepland stonden voor 20 tot 22 augustus en 27 tot 29 augustus, ook dit jaar niet doorgaan.

Lowlands behield z’n reguliere festivalweekend, maar Down The Rabbit Hole verhuisde speciaal naar eind augustus in de hoop om toch een festival te kunnen houden. Daarbij verhuisde het ook van locatie naar Biddinghuizen, waar ook Lowlands een week eerder plaatsvond. Maar het mocht niet zijn, want ook de nieuwe data blijken nu te vroeg te zijn.

Wie een ticket had voor een van de twee festivals, krijgt automatisch een refund. Er is geen mogelijkheid om je ticket bij te houden voor de volgende editie.

Meer
Lees meer...