Left Right
scrollTop top

Down The Rabbit Hole maakt eerste namen bekend voor festival in augustus


Gorillaz DTRH
© EFE/Marta Perez (via Isopix)

Festivals leken lang een ver-van-ons-bedshow. Maar nu er al enkele positieve testevenementen hebben plaatsgevonden en de vaccins volop in omloop zijn, lijken er deze zomer dan toch opnieuw festivals te kunnen doorgaan. Eén daarvan is het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole dat nu de eerste namen bekendmaakt voor de editie van 2021.

Het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole is doorgaans een van de eerste van de festivalzomer, maar dit jaar zal het z’n deuren pas in augustus openen. Op die manier is de kans het grootst dat het wel degelijk zal kunnen doorgaan. De nieuwe data zijn 27 tot 29 augustus 2021.

Eerste namen

Voor die nieuwe data zijn vandaag ook de eerste namen bekendgemaakt. Het gaat om een ruim aanbod van artiesten van Nederland en België, maar ook groepen die van verder moeten komen. De Belgische artiesten Balthazar en Whispering Sons zijn daarbij op de affiche te vinden. Net als de Nederlanders Doe Maar, Spinvis, Klangstof, Jungle By Night, Thomas Azier, Donnie, Gaidaa, Goldband, Iguana Death Cult en Naaz.

Verder zijn op de line-up ook heel wat Britse artiesten te vinden, zoals Disclosure, Gorillaz, Idles, Jamie xx, Nao, Two Door Cinema Club en Slowthai. Ook zijn er artiesten die uit andere Europese landen komen, daarbij gaat het om Little Dragon (Zweden), Viagra Boys (Zweden), Boy Pablo (Noorwegen), L’Imperatrice (Frankrijk) en Pongo (Portugal). Tot slot zijn er twee artiesten die van heel wat verder moeten afreizen naar Nederland. Het gaat daarbij om het Amerikaanse Whitney en het Mexicaanse Kumbia Boruka.

Nieuwe locatie

Het festival zal dit jaar niet plaatsvinden in de Groene Heuvels in Beuningen, maar zoekt het – voor ons Belgen – iets verder op. Het gaat daarbij om het Evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen. Het kiest voor die nieuwe locatie omdat het festival van Lowlands er een weekend eerder plaatsvindt. Daardoor kan de infrastructuur van Lowlands gewoon blijven staan zonder dat er een tweede evenement op poten moet worden gezet.

Tickets voor het festival gaan op 1 mei om 11 uur in voorverkoop. Net zoals ieder jaar kan je enkel een weekendticket kopen inclusief camping. Een ticket kost €197,50 euro, inclusief servicekosten. Er zullen evenveel bezoekers toegelaten worden als op een normale editie. Wie al een ticket had voor de editie van vorig jaar krijgt een mail met daarin alle informatie over het behouden of annuleren van het ticket. Als je al een ticket had, krijg je ook voorrang op de ticketverkoop voor extra tickets voor je festivalgezelschap.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…