Netflix lost eerste trailer voor ‘Bridgerton’ van Shonda Rhimes

Op Kerstmis verschijnt Bridgerton op Neftlix. Da’s nog minder dan twee manden, en dus is het hoog tijd voor een eerste trailer. Bridgerton is er eentje van de hand van Shonda Rhimes’ productiehuis Shondaland, dat ook al het brein achter onder andere Grey’s Anatomy en Scandal was.

Shonda Rhimes is niet vies van een beetje drama en geheimen in haar series. Die liefde was al heel duidelijk in Grey’s Anatomy en werd zelfs nog meer uitgespeeld in Scandal en How To Get Away With Murder. En ook in de nieuwste productie van haar productiehuis Shondaland spelen die thema’s een hele grote rol.

Kruising tussen Gossip Girl en Downton Abbey

Bridgerton is een serie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Julia Quinn. Die speelt zich af in het begin van de 19de eeuw. Shonda Rhimes zelf omschreef de serie als een kruising tussen Gossip Girl en Downton Abbey. En dankzij de trailer, die Netflix net loste, weten we ook meteen waar ze die vergelijking vandaan haalde.

Eerste Bridgerton-trailer:

Uit de trailer leren we dat de focus van Bridgerton de mysterieuze Lady Whistledown is. Zij verspreidt Gossip Girl-gewijs pamfletten met daarop de grootste geheimen van de Londense elite. Die schandalen gaan over van alles en nog wat, zoals seks en leugens. Naast allerlei schandalen krijgen we uiteraard ook heel wat prachtige negentiende eeuwse baljurken en kostuums te zien.

Kerstmis

Bridgerton krijgt voorlopig maar één seizoen van Netflix. Dat telt acht afleveringen en verschijnt op Kerstmis, 25 december 2020. De kans bestaat uiteraard dat de serie een tweede seizoen krijgt, als die genoeg kijkers kan lokken.

Nog iets nodig om het gat te vullen tot dan? Snuister dan zeker eens in onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...