Nieuw te streamen deze week: de start van ‘The Falcon And The Winter Soldier’, ‘Sky Rojo’ van de makers van ‘La Casa De Papel’ en straffe Vlaamse fictie met ‘Déjà-vu’

Marvel-fans hebben lang geduld moeten oefenen, maar zullen in 2021 verwend worden. Na WandaVision gaat al de tweede Marvel-reeks van dit jaar van start op Disney+. Maar ook Netflix en Streamz wisten deze week uit te pakken met nieuwe beloftevolle titels. Meer dan genoeg om van te proeven dit weekend dus.

Series

De Marvel-reeks WandaVision was een schot in de roos voor Disney+. Week na week was het de meest gestreamde serie ter wereld. Iets zegt ons dat dat met The Falcon And The Winter Soldier niet anders zal zijn. Zoals de titel van de reeks al aangeeft, duiken we met deze reeks dieper in de wereld van twee andere superhelden: Sam Wilson ofte The Falcon en Bucky Barnes.

Het openingsshot van de reeks is eerder verrassend: The Falcon staat zijn hemd te strijken. Maar al snel barst de actie los en zien we The Falcon – die nu voor de luchtmacht werkt – in actie in een ruim tien minuten durende spectaculaire scène. Bucky zien we na zijn verlengd verblijf in Wakanda dan weer aan zichzelf werken bij zijn therapeut. Wanneer de criminele bende Flag Smashers opduikt, luikt het erop dat hun wegen weer zullen kruisen.

Netflix hoopt op een nieuw succes van Álex Pina met de nieuwe reeks Sky Rojo. Het brein achter series van La Casa De Papel en The Pier heeft een nieuwe serie klaar over drie prostituees die in opstand komen tegen hun pooier. De reeks heeft alle ingrediënten in zich om een nieuwe Netflix-hit te worden. Anders dan de vorige reeks van Pina (White Lines) is deze reeks al verzekerd van een tweede seizoen. De acht afleveringen van 25 minuten kan je er in minder dan vier uur doorheen jagen.

Op Streamz laten ze zich niet kennen, want ook daar is sinds begin deze week weer een nieuwe Vlaamse reeks te vinden. Natali Broods speelt de hoofdrol in de knappe minireeks (6 afleveringen) Déjà-vu over Flo, een geëngageerde carrièrevrouw en mediafiguur die ergens in haar drukke leven haar tienerdochter kwijtraakt. Wanneer ze de kans krijgt om de klok terug te draaien en alles anders aan te pakken, grijpt ze die kans met beide handen. Déjà-vu is sciencefiction van de beste soort: die waar je amper merkt dat het sciencefiction betreft. Wie nog meer wil weten over de reeks kan hier ons interview met Natali Broods lezen.

Een laatste gloednieuwe serie deze week is Calls op AppleTV+. Dit op een Frans origineel gebaseerd format bestaat uit negen korte afleveringen van twaalf minuten. Elke aflevering wordt gedreven door een telefoongesprek. Via geluid, tekst en visuele audiogolven wordt de kijker een mysterie binnen getrokken waarin de verschillende verhalen meer met elkaar blijken samen te hangen dan op het eerste zicht leek.

Op Star (Disney+) zijn alle acht seizoenen van Homeland toegevoegd. Het is dan ook meteen de eerste keer dat het achtste en laatste seizoen van Homeland in ons land te zien zal zijn met Nederlandse ondertitels. In dat laatste seizoen is Carrie Matthinson nog niet helemaal hersteld van haar gevangenisstraf wanneer Saul haar weer mee vraagt op missie.

https://www.youtube.com/watch?v=bcOWpPwrBiU&ab_channel=AhmedAmin

Ook op Star zijn alle drie de seizoenen van Quantico toegevoegd. Die serie draait om een gevarieerde groep rekruten die aankomt op de FBI-academie in Quantico om getraind te worden. Zij zijn de beste, slimste en best doorgelichte nieuwelingen, dus niemand verwacht dat één van hen wordt verdacht van het beramen van de grootste aanval op New York sinds 11 september 2001.

Het is ook een goeie week voor fans van The Blacklist, want fans kunnen nu het zevende seizoen van The Blacklist (2019-2020) op Netflix terugvinden. Aan het begin van dit seizoen bevindt Red zich in vijandig gebied nadat hij is ontvoerd door Katarina Rostova. Liz en de speciale eenheid zetten alles op alles om hem snel terug te vinden.

Ook op Netflix zijn naast de eigen serie Young Wallander nu ook de vier seizoenen van Wallander (2008-2016) te vinden. Het gaat hier om de bewerking van het Zweedse origineel door de BBC met Kenneth Branagh in de rol van de politie-inspecteur. Centraal staat Kurt Wallander, een cynische politie-inspecteur die naast zijn werk ook op persoonlijk vlak heel wat te verwerken krijgt.

Nieuwe films

De Nederlandse romcom Wat Is Dan Liefde – vanaf nu op Netflix – mag dan al wel dateren uit 2019, voor ons Belgen is hij zeker nieuw. We herkennen Elise Schaap uit Undercover in een verhaal over echtscheidingsadvocate Cato die de kans krijgt om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Cato is idealistisch, ambitieus en niet onder de indruk van het Old Boys Network. Tot ze collega Gijs ontmoet, die alles vertegenwoordigt wat Cato verafschuwt.

Uit het nieuwe aanbod van Streamz+ stippen we graag Long Shot aan, een romantische komedie over Fred Flarsky (Seth Rogen), een aan lager wal geraakte journalist. Om zijn depressie te overwinnen probeert hij het hart van zijn jeugdliefde, Charlotte Field (Charlize Theron) te winnen. Charlotte was ooit zijn oppas, maar is inmiddels uitgegroeid tot één van de machtigste vrouwen ter wereld.

Oudere films

Eén en al komedie wat de nieuwe films betreft. De beste die we konden vinden deze week is een al oudere film: Sideways (2004) van Alexander Payne is nieuw op Star (Disney+). Paul Giamatti en Thomas Haden Church spelen in deze mooie roadmovie twee vrienden die er samen samen op uit trekken voor een wijntoer door de Santa Ynez-vallei in Californië voor één van hen in het huwelijksbootje stapt.

We zijn stiekem benieuwd naar Amelia (2009), ook nieuw op Star (Disney+). De film die het verhaal vertelt van de verdwenen vliegpionier Amelia Earhart (een rol van Hillary Swank) was ons tot op heden onbekend en wekte onze interesse door het winnen van de prijs “Movie You Wanted to Love, But Just Couldn’t” door de Alliantie van Vrouwelijke Journalisten.

Tot slot: het is nog afwachten wanneer The Matrix 4 effectief in de bioscoop zal komen, maar voorlopig staat de film gepland voor een release op 22 december van dit jaar. Wie ter voorbereiding daarop de hele Matrix Trilogy nog eens wil herbekijken, kan die vinden op Amazon Prime. Wie graag iets lichter wil en met de glimlach wil gaan slapen kan op Amazon Prime terecht bij Paddington (2014).

Docu

De meest interessante titel bij de documentaires vinden wij Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal op Netflix. Deze docu werpt een licht op de bij ons iets minder belichte, maar in de Verenigde Staten stevig gemediatiseerde schandalen rond beroemde mensen die toegang tot en goeie resultaten kochten aan prestigieuze universiteiten voor hun kinderen. Via re-enactments onderzoekt deze documentaire het brein achter de ophefmakende zwendel.

Pirates Of The Caribbean, maar dan in het echt: zo wordt de nieuwe docureeks The Lost Pirate Kingdom (op Netflix) omschreven. Naast toelichting van experts krijgen we ook re-enanctments van de spraakmakende verhalen van echt bestaande piraten. De serie wordt aan elkaar gepraat door de intussen al 94-jarige David Attenborough.

Afsluiten doen we met de Formule 1. Volgend jaar wordt het nieuwe seizoen weer op gang getrapt, maar nu kan je in het derde seizoen alweer van de Netflix-docureeks Formula 1: Drive To Survive een blik achter de schermen van het vorige seizoen krijgen.

Nog niet genoeg inspiratie? Check dan deze onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...