Oh Yeong-su, nr. 1 uit ‘Squid Game’, beschuldigd van seksueel wangedrag

De Zuid-Koreaanse acteur Oh Yeong-su (78), die je vooral kan kennen voor zijn rol als Oh Il-nam /nr. 1 uit Squid Game, wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Hij zou in 2017 een vrouw ongepast hebben aangeraakt.

De Zuid-Koreaanse acteur Oh Yeon-su, die recent nog een Golden Globe in ontvangst mocht nemen voor zijn rol in Squid Game, is recent opgepakt op verdenking van seksueel wangedrag. Hij werd al snel weer vrijgelaten, maar het proces zal later plaatsvinden.

Seksueel wangedrag

Oh Yeon-su werd in december 2021 voor het eerst beschuldigd van seksueel wangedrag. Het ging daarbij om een vrouw die beweerde dat de acteur haar ongepast had aangeraakt. In april 2022 dropte de politie de beschuldigingen. De vrouw tekende toen beroep aan, waardoor de zaak nu opnieuw geopend is en Oh Yeon-su nu ook officieel vervolgd wordt.

De feiten dateerden uit 2017. Volgens de vrouw raakte Oh Yeon-su haar toen ongepast aan. In een statement aan de Zuid-Koreaanse zender JTBC reageerde Oh al op de beschuldigingen. Daarbij ontkent hij dat het om seksueel getinte aanrakingen ging. “Ik hield gewoon haar hand vast om met haar rond het meer te wandelen. Ik heb me meteen verontschuldigd en ze zei dat ze er geen drama van zou maken.” Hij benadrukte ook meteen dat hij daarmee de beschuldigingen niet bekent.

Rollen kwijt

Sinds de beschuldigingen naar buiten kwamen, is Oh Yeong-su al verschillende rollen verloren. Zo was hij te zien in spotjes van het Zuid-Koreaanse ministerie voor Cultuur, Sport en Toerisme, maar die worden nu dus niet meer uitgezonden. Ook werden alle foto’s en video’s met Oh Yeong-su verwijderd van de officiële kanalen van de Zuid-Koreaanse overheid.

Verder is Oh ook al een rol verloren in een theaterstuk. Het is niet duidelijk of het de bedoeling was dat Oh Yeong-su te zien zou zijn in het tweede seizoen van Squid Game. Daardoor kunnen we dus ook niet zeggen of hij die rol verloren is.

Meer
Lees meer...