Olivia uit Thuis verklapt details over eerste ‘dirty’ scène met Lowieke: “Alles was vuil, zo gênant!” (interview)

Sinds ze met glans de rol van Olivia vertolkt, is Moora Vander Veken (23) absoluut ON-MIS-BAAR geworden in Vlaanderens populairste soap Thuis. Met de seizoensfinale in aantocht maakt Moora maar wat graag tijd vrij voor een exclusief interview met newsmonkey, en daar verklapt ze ons de meest hilarische details OOIT over haar allereerste ‘dirty scène’ met Lowieke: “Ik ben zó onhandig soms …” 

Met fonkelende oogjes en een glimlach tot achter haar oren stormt Moora Vander Veken – van top tot teen gehuld in vrolijke Olivia-outfit – onze interviewruimte binnen. Het is te zeggen: de opgesmukte vergaderzaal van de crew vlak naast de magische Manhattan-studio’s van de soap waar elke werkdag meer dan een miljoen Vlamingen trouw op afstemmen.

“OMG, dat ben ik! Ik had dat nog niet gezien!”, en ze loopt als de bliksem naar de levensgrote kartonnen versie van zichzelf in ons ‘decor’. Wie dacht dat Olivia een spraakwaterval was, moet de échte Moora eens bezig horen. “Oei, ik babbel toch niet te veel?” Manee, gij! Maar euh … misschien moeten we toch even aan het interview beginnen?

“Mathias kan heel goed kussen”

Over naar de real stuff, want als er íets is dat alle vrouwelijke fans van Thuis willen, nee, MOETEN, weten is het wel hoe buitengewoon zalig het moet zijn om Mathias Vergels a.k.a. Lowieke elke effing day binnen te doen. Schuif die stoel onder je billen want jawel … “Het is natuurlijk heel fijn. Mathias kan heel goed kussen”, dixit Moora in ons monkeylicious interview (dat je onderaan zeker moet bekijken).

Maar de band tussen de jonge actrice en Mathias is nog veel meer dan dat: “Er heerst een soort chemie tussen ons, wij weten ook niet wát het precies is, maar het is gewoon superintens tussen ons.” Dat komt ongetwijfeld doordat de twee ook in het echt dikke buddies zijn: “Mathias is mijne maat, ik kan daar zo hard mezelf bij zijn. Hij is ook een talent op zich. Hij haalt mij echt naar boven als we samen spelen. Als er een probleem is, helpen wij elkaar. En dat is volgens mij de grote kracht tussen ons.”

newsmonkey
VRT
newsmonkey

Vuil, vuiler, vuilst!

Al liep het niet van in het begin op wieltjes tussen het soap-koppeltje: “Ik zat amper twee weken bij Thuis, of ik beging al mijn eerste enorme blunder. Ik moest in de Frens naast Lowie gaan zitten en wat doe ik? Naast mijn stoel gaan zitten, waardoor ik heel die tafel en alles wat erop stond van drank en spaghetti mee op de grond trok. Alles was zo vuil! Ik had natuurlijk ook net een kleedje aan, waardoor Mathias sowieso mijn onderbroek heeft gezien. Dat was zó gênant. Heel de crew heeft zeker een kwartier zitten lachen.”

Mathias is natuurlijk niet de enige hottie in Thuis. Wie weet mogen we ooit dromen van een kissie kissie-scène tussen Olivia en – we zeggen maar iets – Toon? “Bill speelt zijn karakter supergeloofwaardig, en ik zou heel graag meer spelen met hem, maar hij is zó groot! Ik ben daar een beetje bang van!” (lacht). Say whuuuuuut? Al komt Moora even later (GELUKKIG) terug op haar woorden: “Ja, ik zou het met den Bill wel eens willen doen, beetje uitproberen en zo … Als mijn karakter dan, hé!”

VRT

“Joy slaan was totaal niet moeilijk”

Wat Moora ervan vond om haar beste vriendin in real life, Joy Anna Thielemans, een klap in haar gezicht te verkopen? “Dat was zó fijn!”, en ze mocht het zelfs vijf keer opnieuw doen.

Eén

Meer daarover hoor en zie je in het volledige interview, dat je hieronder kan bekijken. Oh ja, Moora vertelt ook wat ze zéker zou ‘stelen’ van de set als ze ooit stopt, én, én, én over haar dromen om ooit een crimineel zaakje te starten met Lowie.

Thuis-fans, be prepared, you gonna love her even more!

En dat zelfs ONDANKS haar hilarische geblunder met de nieuwe begingeneriek van Thuis

Meer
Lees meer...