Paniek over toekomst van Waze, nu Google medewerkers onderbrengt bij afdeling van Maps

Alphabet, het moederbedrijf van onder andere Google, heeft een besparingsronde doorgevoerd bij Waze. De vijfhonderd mensen die voor de navigatieapplicatie werken, zijn voortaan ondergebracht bij de Geo afdeling. Daar zitten naast Google Maps ook onder meer Street View en Earth. Alphabet ontkent dat de beslissing invloed zal hebben op de onafhankelijke werking van Waze.

The Wall Street Journal komt vandaag met het nieuws dat Alphabet heeft besloten om het team dat werkt aan de navigatieapp Waze onder te brengen bij Google Maps. Dat zou het bedrijf een forse besparing opleveren. Ook de vorig jaar nog maar aangestelde CEO Neha Parikh treedt af en wordt niet vervangen.

Waze blijft onafhankelijk

Verder vallen er volgens Google geen ontslagen door de maatregel. Ook beklemtoont het bedrijf dat Waze onafhankelijk blijft werken en als aparte applicatie zal blijven bestaan. Het bedrijf kocht de populaire app in 2013 en heeft sindsdien al enkele functies ervan geïntegreerd in Google Maps. Toch zijn de twee applicaties voorlopig nog verschillend en worden ze dus los van elkaar ontwikkeld en onderhouden.

Fans van Waze hopen dat dat ook in de toekomst het geval blijft, al bestaat de schrik dat de app uiteindelijk toch volledig zal opgaan in Google Maps. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn Alphabet terugkomt op een bepaalde beslissing en tegen zijn eerdere beloftes in een bestaande dienst afvoert.

Meer
Lees meer...