Google Maps-update geeft aan hoeveel tolgeld je moet betalen

Google heeft een aantal opmerkelijke nieuwe functies aangekondigd voor zijn GPS Maps-app. Een daarvan is de weergave van tolprijzen in verschillende landen.

Met Google Maps een reis plannen in een land waar tolprijzen gemeengoed zijn, wordt binnenkort gemakkelijker. Het bedrijf uit het Californische Mountain View gaat immers de kostprijs van deze snelwegbelasting in elk land in zijn app integreren.

Met deze informatie kunnen reizigers de kosten van hun reis beter inschatten, een route kiezen om te profiteren van goedkopere tarieven, of zelfs de vertrekdag wijzigen om geld te besparen. Gebruikers zullen nog steeds aan Maps kunnen vragen om een route zonder tolheffing voor hen te vinden.

In vergelijking met de Waze-app zullen de in Maps getoonde prijzen betrouwbaarder zijn, aangezien zij rechtstreeks van de exploitanten van de grensovergangen komen, en niet van een schatting van het programma.

“We houden rekening met factoren zoals de kosten van het gebruik van een tolkaart of andere betaalmethoden, welke dag van de week het is, en de verwachte kosten van de tol op het exacte moment dat u er passeert”, zegt Google op zijn website.

VS, Japan, India, Indonesië

Voorlopig heeft Google 4 landen opgesomd waarvoor de tolprijzen in Maps zullen worden weergegeven: de Verenigde Staten, India, Japan en Indonesië. Ook andere landen zullen in de lijst worden opgenomen, maar dat zal enige tijd duren. Helaas heeft het Amerikaanse bedrijf geen tijdschema of een lijst van de begunstigde landen gegeven. Ongetwijfeld wordt ook de péage van onze zuiderburen in de app geplaatst, het valt alleen nog te bezien wanneer. 

(lb/evb)

Meer
Lees meer...