Prime Video komt met documentaire over zware revalidatie van Thibaut Courtois

Op Prime Video kan je binnenkort kijken naar een documentaire over het moeilijke jaar van Thibaut Courtois. De 32-jarige (voormalige) doelman van de Rode Duivels vocht terug na een zware knieblessure en liet zich tijdens die revalidatie volgen door een cameraploeg.

Thibaut Courtois scheurde vlak voor de start van het huidige seizoen de kruisband van zijn linkerknie. Daardoor leek zijn seizoen volledig voorbij, maar de revalidatie verliep verrassend vlot. Courtois leek eind maart klaar voor een comeback en speelde ook zelfs in een oefenwedstrijd.

Champions League?

Daarna liep hij echter een nieuwe, kleinere blessure op aan zijn andere knie. Die hield hem opnieuw meer dan een maand aan de kant. Op 4 mei maakte Courtois dan toch eindelijk zijn comeback in doel bij Real Madrid tegen Cadiz. Sindsdien speelde hij drie competitiewedstrijden, waarin hij telkens de nul hield.

Courtois mag dan ook dromen van een basisplaats in doel tijdens de finale van de Champions League op 1 juni tegen Borussia Dortmund, al bestaat de kans ook dat zijn vervanger Andrii Lunin daar de voorkeur krijgt.

Documentaire

Het moeilijke seizoen van Thibaut Courtois lijkt zo toch nog een mooi einde te krijgen. Hij mocht recent namelijk al meevieren met de titel van Real Madrid en kan dus ook nog de Champions League pakken. Achter die recente successen gaat wel keihard werk schuil. De voorbije maanden werkte Courtois namelijk hard aan zijn revalidatie.

Die revalidatie is nauwlettend vastgelegd door de camera’s van Prime Video. Het is nog niet bekend wanneer de documentaire te zien zal zijn op de streamingdienst van Amazon.

Meer
Lees meer...