Proces Bart De Pauw op 13 en 14 oktober

Het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw vindt plaats op 13 en 14 oktober. Dat heeft de correctionele rechtbank van Mechelen, die zich over de zaak buigt, bekendgemaakt. De Pauw wordt door 13 vrouwen beschuldigd van belaging en elektronische overlast. Een vonnis komt er zeker niet voor 10 november.

Bart De Pauw moet op 13 en 14 oktober voor de correctionele rechtbank van Mechelen verschijnen. Daar staat ie terecht voor belaging en elektronische overlast. De televisiemaker komt tegenover 10 burgerlijke partijen te staan. Die bestaat uit negen vrouwen die De Pauw beschuldigen en het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.

Negen (on)bekende vrouwen

In totaal zullen 13 vrouwen tegen Bart De Pauw getuigen. Maar vier van hen willen niet dat hun identiteit bekend raakt. De andere negen hebben daar geen problemen mee, en zullen op 13 en 14 oktober ook in de rechtbank aanwezig zijn.

Het gaat om vier actrices (Maaike Cafmeyer, Lize Feryn, ­Liesa Naert en Ella-June Henrard) en vijf vrouwen die de voorbije jaren achter de schermen van onder andere Koeken Troef hebben gewerkt. Da’s het productiehuis van Bart De Pauw.

De verzegelde enveloppe

Het proces tegen Bart De Pauw zou eigenlijk al midden januari beginnen. Maar de televisiemaker en z’n verdediging probeerden de rechter er eerst nog van te overtuigen een verzegelde enveloppe te mogen openen. In die enveloppe zitten onder andere de verklaringen die Maaike Cafmeyer en Liesa Naert bij een ombudsman van de VRT hebben afgelegd.

Daarnaast bevat de enveloppe ook ander bewijsmateriaal dat ervoor heeft gezorgd dat de openbare omroep de samenwerking met Koeken Troef heeft stopgezet. De rechter oordeelde dat de enveloppe gesloten moest blijven. Ondertussen hebben de advocaten van Bart De Pauw beslist om niet tegen die beslissing in beroep te gaan.

Tot 2 jaar cel

Bart De Pauw riskeert tot 2 jaar cel voor grensoverschrijdend gedrag. Een uitspraak in de zaak wordt verwacht op 10 november. De televisiemaker zelf blijft beweren dat hij onschuldig is.

Meer
Lees meer...