‘Queen Charlotte: A Bridgerton Story’: Luister hier naar de playlist

Met Queen Charlotte: A Bridgerton Story kan je sinds deze week op Netflix terecht voor de eerste spin-off van het razend populaire Bridgerton. Die zet ook meteen de traditie uit de originele reeks voort en bevat weer heel wat klassieke covers van populaire nummers.

Al van bij de release van het eerste seizoen van Bridgerton scoorde de reeks niet alleen op beeld, maar maakte ook de muziek indruk. Het ging hierbij telkens om covers van heel bekende nummers. Die werden toen verzorgd door het strijkkwartet Vitamin String Quartet, dat heel wat albums heeft met bekende nummers, onder andere van BTS. Ook in het tweede seizoen van Bridgerton waren opnieuw heel wat bekende songs te horen, in een herwerkte versie.

Beyoncé, SZA en Alicia Keys

Sinds donderdag kan je op Netflix kijken naar Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Dat is een spin-off van Bridgerton die draait rond de jonge Queen Charlotte (India Amarteifio).

Bij die release keken fans uiteraard opnieuw uit naar de muziek in de reeks. En inderdaad, ook deze keer zijn er heel wat covers van populaire nummers te horen in een orkestversie. Het gaat onder andere om Deja Vu en Halo van Beyoncé, Nobody Gets Me van SZA en de klassieker I Will Always Love You van Whitney Houston. Het hoogtepunt is echter ongetwijfeld If I Ain’t Got You van Alicia Keys. Dat wordt namelijk gebracht door Queen Charlotte’s Global Orchestra, een zeventigkoppig orkest bestaande uit gekleurde vrouwen.

Omdat veel fans ongetwijfeld ook buiten de reeks naar de muziek uit Queen Charlotte: A Bridgerton Story willen luisteren, maakte Netflix op Spotify een playlist. Die kan je hieronder beluisteren.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...