Left Right
scrollTop top

Rode Duivels nog tot 2026 te zien op VTM


Rode Duivels Tielemans Dendoncker Mertens
© Isopix

Het contract tussen VTM en de Europese voetbalbond UEFA is verlengd tot 2026. Daardoor zullen de meeste wedstrijden van de Belgische nationale voetbalploeg ook de komende jaren op de commerciële zender te zien zijn.

Het huidige contract tussen DPG Media, het moederbedrijf van VTM, en de UEFA liep nog tot de zomer van 2022, maar is dus met nog eens vier jaar verlengd tot 2026.

Het gaat om de exclusieve uitzendrechten voor alle kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap van 2024 in Duitsland en de Europese kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap van 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten van de Rode Duivels. Het contract omvat ook een deal over de vriendschappelijke wedstrijden van de Belgische mannenploeg, net als alle matchen in het kader van de Nations League tot 2026. De rechten voor de wedstrijden op het EK en WK zelf worden later verkocht.

“Gouden generatie”

“De kijkers zullen de ‘gouden generatie’ de komende jaren verder kunnen volgen bij VTM. De Rode Duivels doen iets met de mensen en zorgen voor een groot samenhorigheidsgevoel. We zijn ontzettend blij dat onze kijkers ook na 2022 bij VTM terecht kunnen om de Rode Duivels aan te moedigen, en dat de nationale ploeg onze dag blijft kleuren”, zegt Maarten Janssen, Channel manager VTM.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…