RTL schrapt ‘Temptation Island’ na grensoverschrijdend gedrag in ‘De Villa’

De Nederlandse zender RTL heeft het even gehad met reality-series. Daardoor zullen programma’s zoals Temptation Island en Love Island niet langer te zien zijn op de zender. Dat komt door het grensoverschrijdend gedrag in de De Villa.

Wie van reality-tv houdt moet niet langer gaan zoeken bij de Nederlandse zender RTL. Want de zender heeft besloten om even een einde te maken aan de reality-reeksen op tv. Daardoor zullen series zoals Love Island en Temptation Island niet langer op tv komen. De aanleiding is het Nederlandse programma De Villa.

Eerder werd namelijk al bekend dat in het programma grensoverschrijdend gedrag voorkwam. Daarop besloot de Nederlandse zender om het programma niet langer uit te zenden. De geplande uitzendingen gingen dus niet langer door. Het format van De Villa was vrij simpel. Verschillende vrijgezellen zaten samen in een villa en een computer besliste welk duo eventueel een goed koppel zou vormen.

Dat opzet doet een beetje denken aan het MTV-programma Are You The One? Maar een deelnemer drong zich meerdere keren op bij een vrouwelijke deelnemer. Zij had duidelijk aangegeven dat ze het gedrag van de man niet op prijs kon stellen, maar toch luisterde hij niet. Die aanstootgevende scène was voor RTL genoeg om de serie te schrappen.

Bekijk hier de aanstootgevende beelden:

https://twitter.com/Jet57887555/status/1193522621905813505?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1193522621905813505&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rtlboulevard.nl%2Fentertainment%2Fartikel%2F4929821%2Frtl-stopt-direct-met-de-villa-na-onacceptabel-gedrag

Alle reality-reeksen tijdelijk geschrapt

Maar nu gaat de Nederlandse zender nog een stap verder. “Al onze guilty pleasure-programma’s worden opgeschort, totdat we zeker weten op welke manier ze achter de schermen tot stand zijn gekomen. Ik wil het vertrouwen terugwinnen in dit genre”, vertelt RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst aan RTL Nieuws.

Volgens Van der Vorst is de productiemaatschappij Blue Circle veel te ver gegaan. “Gisteren hebben wij voor het eerst zelf met de betrokken kandidaten gesproken. Ik ben me kapot geschrokken. Het is schokkend wat daar op locatie is gebeurd. Vooral de makers van het programma zijn zwaar over hun ethische grenzen heengegaan.”

Nieuwe reeksen van Temptation Island, Love Island en De Villa zijn dus niet te zien op RTL. Ook het onlineplatform Videoland zal die reeksen niet langer beschikbaar maken.

Meer
Lees meer...