Nieuwe problemen bij ‘Scream 7’: Na actrice Jenna Ortega stapt ook regisseur Christopher Landon op

De productie van Scream VII is nog niet van start gegaan, maar toch is er de laatste weken heel wat nieuws rond de film. Zo werd eerder actrice Melissa Barrera al ontslagen en kwam later het nieuws dat ook actrice Jenna Ortega niet zal terugkeren. Nu volgt ook regisseur Christopher Landon. Hij kondigt zijn afscheid aan op X.

Begin 2022 kwam de vijfde Scream uit en dit jaar volgde de zesde. In beide films waren actrices Melissa Barrera en Jenna Ortega te zien. In eerste instantie zouden de twee ook terugkeren in de bevestigde zevende film. Maar uiteindelijk stapten beide actrices uit het project. Bij Barrera ging het om een verplicht vertrek, Ortega koos er zelf voor. Nu kondigt ook regisseur Christopher Landon, die werd aangesteld als nieuwe regisseur, aan dat stopt met de films.

Scream

Op 8 maart verscheen Scream VI in de bioscoop. Daarin kregen fans van de oude slasher-film te zien hoe het nog gaat met Tara (Jenna Ortega), Sam (Melissa Barrera), Mindy (Jasmin Savoy Brown) en Chad (Mason Gooding) als overlevers van Ghostface. Ondertussen werd ook de komst van een zevende film al bevestigd. 

Die film zou geregisseerd worden door nieuwe aanwinst Christopher Landon die eerder al aan het roer stond van horrorfilms als Paranormal Activity en We Have a Ghost. Maar Landon zal nu niet langer regisseren.

Van droom tot nachtmerrie

Dat nieuws kondigde de regisseur zelf aan via X. “Ik denk dat het nu een goed moment is om te laten weten dat ik enkele weken geleden vertrokken ben bij Scream“, begon hij. “Dit nieuws zal sommigen teleurstellen, maar anderen blij maken. Dit was een droomjob die uiteindelijk is uitgemond in een nachtmerrie. Mijn hart brak voor iedereen die daarin werd meegesleurd.”

Welke invloed dit vertrek zal hebben op het project, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...