‘Se7en’ wordt geremasterd in 4K door regisseur David Fincher zelf

David Fincher werkt aan een geremasterde versie van zijn topfilm Se7en. Het zal gaan om een versie in 4K, waarbij er dus heel wat meer details te zien zullen zijn in de beelden. Regisseur David Fincher laat daarbij wel weten dat hij geen grote veranderingen zal aanbrengen in de film.

Op het Tribeca filmfestival heeft regisseur David Fincher laten weten dat hij op dit moment aan het werken is aan een nieuwe versie van de thriller Se7en. Daarbij zal de film in principe exact hetzelfde zijn als het origineel uit 1995, maar zullen de beelden wel een stuk scherper zijn.

Se7en in 4K

Tijdens zijn gesprek met collega-regisseur Steven Soderbergh kreeg David Fincher de vraag of hij ooit zijn oud werk opnieuw bekijkt. Daarop reageerde hij dat hij “daar niet dapper genoeg voor is”. Wel liet hij weten dat hij nu intens bezig is met zijn succesvolle film Se7en uit 1995.

“We zijn nu bezig met Se7en. We gaan er terug door en gebruiken het originele filmnegatief om de film 4K te maken. Door het te scannen en opnieuw te sampelen kunnen we heel wat dingen aanpassen. We kunnen er nu heel wat nieuwe dingen aan toevoegen door het hoge dynamische bereik. Er is op het eerste zicht misschien niets mis met de originele versie, maar wanneer je kijkt op een scherm van 100 inch dan zie je wel: ‘What the f*ck, ze hadden enkel geld voor wit karton in de achtergrond?’.” Daardoor zullen er dus digitaal enkele dingen worden aangepast in de achtergrond van de film op plaatsen die origineel te wazig waren om te kunnen zien wat er juist te zien was. Fincher benadrukt wel dat hij niets gaat veranderen aan de film. “Je kan drie of vijf procent van de film aanpassen. Als er iets ernstigs is, moet het worden aangepakt. Maar ik ga niet alle wapens uit de handen van mensen nemen en ze vervangen door zaklampen.”

Met dat laatste verwijst Fincher naar de herwerkte versie van E.T.. Daarin werden de wapens vervangen door walkietalkies, iets waar Spielberg later spijt van had.

Meer
Lees meer...