‘Spider-Man’-acteur Jacob Batalon praat over toekomst personage Ned Leeds

Het is ondertussen al bijna een jaar geleden dat Spider-Man: No Way Home in de bioscoop kwam. De film werd zonder twijfel de meest succesvolle Marvelfilm van vorig jaar en is tot op vandaag een van de grote favorieten van de fans. Dat had natuurlijk te maken met de vele cameo’s, maar ook de vaste personages wonnen weer alle harten. In een recent interview vertelt acteur Jacob Batalon nu over de toekomst van zijn personage Ned.

Komt er nog een Spider-Man film en zien we Peter Parkers beste vrienden Ned (Jacob Batalon) en MJ (Zendaya) nog terug? Dat is een vraag die heel wat Marvelfans zich al sinds de release van Spider-Man: No Way Home afvragen.

In de film was namelijk te zien hoe Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) ervoor zorgde dat niemand nog wist wie Peter Parker (Tom Holland) was. Om die reden is er dus veel onduidelijkheid over de toekomst van personages Ned en MJ. Maar als het aan acteur Jacob Batalon ligt, dan is dit zeker niet het einde.

Ned Leeds

In de Spider-Man-films met Tobey Maguire en Andrew Garfield kwam hij niet aan bod. Maar in Tom Hollands Spider-Mans groeide Ned Leeds uit tot een van de belangrijkste personages. Hij is Peter Parkers beste vriend en meteen ook de eerste die zijn dubbele identiteit ontdekt. In de eerste twee films, Homecoming en Far From Home, is hij ook de persoon die Peter steeds helpt.

Met die hulp kon hij vaak onopgemerkt uit situaties verdwijnen om als Spider-Man de wereld te redden. Maar in de laatste film, No Way Home, veranderde die situatie. Door enkele bizarre bochten in het verhaal, werd Neds geheugen aan het einde van de film gewist. Hij en MJ wisten niet langer wie Peter Parker was en al zeker niet dat hij achter Spider-Man zat.

Toekomst

Die omwenteling zorgt natuurlijk voor heel wat vragen over het verdere verloop van het verhaal. Zo maken veel fans zich nu al zorgen over de toekomst van Ned en MJ in het Marvel Cinematic Universe. Maar toch zou Marvel nog steeds allerlei kanten op kunnen met de personages. Zeker met Ned, die in de comics nog een heel andere rol invult.

In de comics wordt Ned namelijk zelf een superheld/slechterik. Daar wordt hij overgenomen door de Hobgoblin die hem gebruikt om Kingpin te kunnen verslaan. En aangezien Kingpin ook opnieuw zijn intrede in het MCU heeft gemaakt, is de kans niet onbestaande dat Hobgoblin nog zal opduiken. Ook in een eventueel volgend Spider-Man-project zou Ned nog gewoon kunnen meespelen.

Op die geruchten heeft acteur Jacob Batalon nu zelf een antwoord klaar. “Ik denk dat de acteurs altijd de laatsten zijn die op de hoogte worden gesteld”, vertelt hij aan Collider. “Maar waarom niet? Wat gebeurt, gebeurt. Die keuzes liggen bij de grote bazen, maar ik sta volledig open voor het idee.”

Meer
Lees meer...