‘Star Wars: Return of the Jedi’ opnieuw in cinema voor 40ste verjaardag

Goed nieuws voor de fans van Star Wars! De film Star Wars: Episode VIReturn of the Jedi viert zijn 40ste verjaardag en daarom is hij volgend weekend opnieuw te zien bij Kinepolis.

Het is ondertussen al 40 jaar geleden dat het derde deel in de originele Star Wars-trilogie uitgebracht werd, maar het blijft een klassieker. En dat vindt Kinepolis ook. Naar aanleiding van de verjaardag van de kaskraker zullen ze in Antwerpen, Gent en Brussel de film opnieuw vertonen op zaterdag 29 en zondag 30 april.

Return of the Jedi

Return of the Jedi is het derde deel in de originele trilogie en de zesde chronologische film in de Skywalker Saga. De film werd voor het eerst op 25 mei 1983 op het grote scherm getoond en was een groot succes en bracht zo’n 475 miljoen dollar op (432,30 miljoen euro).

In de film zien we hoe de rebellen richting Endor trekken nadat ze Han Solo, gespeeld door Harrison Ford, redden van Jabba the Hutt. In Endor zullen ze de tweede Death Star proberen vernietigen. Ondertussen worstelt Luke om Darth Vader terug te brengen van de Duistere Kant. Daarbij probeert hij zelf niet in de val van de keizer te trappen.

Throwback weekend

Het gebeurt wel vaker dat Kinepolis terugblikt op filmklassiekers. Tijdens hetzelfde weekend (29 en 30 april) zal er ook een Harry Potter-marathon plaatsvinden. 24 uur lang zullen de acht films opnieuw vertoond worden. Wie dus nog eens zijn jeugd wil herbeleven of cultuur wil bijbrengen aan een nieuwe generatie, kan voor ongeveer dertien euro een ticket kopen op de site.

Bekijk hier nog eens de trailer van Star Wars: Episode VI-Return of the Jedi:

Meer
Lees meer...