‘Stranger Things’: Netflix lost nieuwe officiële merchandise

Stranger Things 4 staat ondertussen al even op Netflix. Het seizoen zorgde ervoor dat de hype rond de serie terugkeerde en dat iedereen weer in de ban is geraakt van het Upside Down en Hawkins. Dat is ook Netflix niet ontgaan natuurlijk, want nu lanceert de streamingdienst een volledig nieuwe collectie merchandise.

Stranger Things is een vaste waarde in de catalogus van Netflix. Dit jaar verscheen het vierde seizoen en stond het meteen terug aan de top. Om die reden besliste Netflix al dat er nog een vijfde en laatste seizoen zou komen. Dat seizoen wordt op dit moment geschreven en zou begin volgend jaar in productie gaan. Om de terugkeer van die populariteit te vieren, loste Netflix een kledingcollectie én heel wat andere producten.

Stranger Things

Ondertussen is het al vier maanden geleden dat het vierde seizoen van Stranger Things op Netflix verscheen. De serie vond meteen opnieuw de weg naar de top en werd de best bekeken Engelstalige serie op de streamingdienst. Het katapulteerde ook 80s songs als Running Up That Hill van Kate Bush en Master of Puppets van Metallica terug naar de hitlijsten.

De populariteit zorgde er ook meteen voor dat heel wat klerenwinkels opnieuw kleren van de serie begonnen verkopen. Zo lagen winkels als Primark, H&M en Pull&Bear al snel vol met Stranger Things-merchandise. Maar nu komt ook Netflix zelf met een nieuwe collectie. En die gaat verder dan enkel kleren.

Merchandise

In die nieuwe collectie zitten onder andere T-shirts van verschillende designers, maar ook kussens, scrunchies, mokken en posters. Daarnaast zijn er ook officiële Moon Boots van de serie verschenen. Die kosten wel 250 euro.

Daarnaast heeft Netflix ook heel wat aandacht voor de nakende kerstperiode. Zo kan je een ornament kopen in de vorm van het personage Jim Hopper (David Harbour) en zijn er ook kersttruien en -pyjama’s verkrijgbaar. Maar het meest opvallende product is misschien toch wel de kopie van Eddie’s gitaar.

De bekende gitaar maakte zijn intrede in het laatste seizoen en werd gebruikt in de iconische Master of Puppets-scène. Nu kan je op de site van Netflix dus je eigen exemplaar aanschaffen, al moet je daar wel de flinke som van 5.900 euro voor op tafel leggen.

Bekijk de volledige Stranger Things-collectie van Netflix hier.

Meer
Lees meer...