SUGA is volgende lid van BTS dat verplichte legerdienst zal aanvatten

SUGA zal als derde lid van BTS starten met zijn verplichte legerdienst. De rapper hield gisteren, zondag 6 augustus 2023, het laatste concert van zijn ‘D-DAY’-tour. Na afloop hield hij een livestream waarin hij al liet weten dat het waarschijnlijk z’n laatste zou zijn tot 2025. Vandaag kwam dan het nieuws dat hij het proces om zijn legerdienst te starten aangevat heeft.

In oktober vorig jaar lieten de zeven leden van BTS weten dat ze allemaal hun verplichte legerdienst zouden vervullen. In december 2022 vertrok Jin als eerste naar het leger. En in april 2023 vertrok ook j-hope voor anderhalf jaar naar het leger. Vandaag volgde het nieuws dat SUGA als derde aan zijn dienst zal beginnen.

SUGA

De afgelopen maanden was SUGA druk bezig met zijn ‘D-DAY’-tour. Het was de eerste solotour van een lid van BTS en het werd een groot succes met 28 uitverkochte shows in de Verenigde Staten, Indonesië, Thailand, Singapore, Japan en Zuid-Korea.

Dit weekend stonden de laatste drie concerten van de tour gepland en daarbij kreeg SUGA het gezelschap van drie leden van BTS. Op vrijdag zong Jung Kook het nummer Burn It met SUGA en bracht hij ook z’n solonummer Seven. Zaterdag kreeg SUGA het gezelschap van Jimin voor hun samenwerking Tony Montana en bracht Jimin ook zijn solo Like Crazy. En op zondag verscheen RM op het podium voor het nummer Strange en een gloednieuw nummer.

Jin en j-hope, die dus allebei al enkele maanden bezig zijn met hun legerdienst, waren aanwezig in het publiek tijdens de laatste concertdag. Op die dag werd ook een groot mysterie ontrafeld, want SUGA liet eindelijk zijn 7-tattoo zien. Alle leden van BTS lieten een kleine ‘7’ tatoeëren als symbool voor hun vriendschap. We wisten van iedereen al waar die tattoo precies stond, maar SUGA wist de tattoo op zijn schouder meer dan een jaar verborgen te houden. Het gaat om een symbolische plaats want SUGA heeft veel problemen gehad met die schouder en moest daar in 2020 ook aan geopereerd worden.

Legerdienst

Vanmorgen verscheen het officiële statement van BIGHIT MUSIC over de legerdienst van SUGA. In het statement laat het agentschap weten dat SUGA de aanvraag heeft ingediend om het uitstel van zijn legerdienst stop te zetten. De leden van BTS hebben twee jaar uitstel gekregen op de start van hun legerdienst. Dat kregen ze omdat ze in 2018 de Order of Cultural Merit kregen van de Zuid-Koreaanse overheid. Wie deze onderscheiding krijgt, mag z’n legerdienst met twee jaar uitstellen. Normaal moet elke Zuid-Koreaanse man voor het einde van het jaar waarin hij z’n 28ste verjaardag viert aan z’n legerdienst beginnen. Voor de leden van BTS wordt dat dus het jaar waarin ze 30 worden.

SUGA vierde eerder dit jaar z’n 30ste verjaardag en heeft dus eigenlijk nog tot het einde van dit jaar om zijn legerdienst aan te vatten. Maar hij zal dit dus vroeger doen. Het is nog niet geweten wanneer hij exact aan z’n legerdienst zal beginnen, maar vermoedelijk zal dit binnen enkele weken zijn.

Meer
Lees meer...