‘The Crown’: Nieuwe beelden tonen overgang tussen oude en nieuwe Queen Elizabeth

Volgende week is het zover. Op vrijdag 9 november verschijnt het vijfde seizoen van The Crown op Netflix. Daarin zal te zien zijn hoe Queen Elizabeth en het volledige koningshuis te maken krijgen met enkele schandaaltjes en zal vooral de relatie tussen prins Charles en Diana centraal staan. In een nieuwe video die Netflix zonet deelde, is alvast te zien hoe de kroon van de koningin wordt doorgegeven aan nieuwe actrice Imelda Staunton.

The Crown speelt zich af over verschillende decennia, dus ook het uiterlijk van de koningin verandert. Om die reden was er al eens een castwissel tussen seizoen 2 en 3, toen Claire Foy werd vervangen door Olivia Colman. En ook voor seizoen 5 ging de rol van de Queen terug naar iemand anders. Deze keer gaat het over niemand minder dan Imelda Staunton. In een nieuwe video eert Netflix nog eens de vorige twee actrices en wordt de kroon officieel overgedragen aan Staunton.

The Crown

De Netflixserie The Crown volgt het volledige verhaal van Queen Elizabeth. Dat zorgt er ook meteen voor dat de verschillende seizoenen zich soms niet meteen na elkaar afspelen. Zo begon het allereerste seizoen in 1947 en zal het nieuwe seizoen in de jaren 90 starten.

Die jaren 90 staan ook meteen symbool voor enkele donkere tijden in het Britse koningshuis. De serie zal het namelijk onder andere hebben over de scheiding tussen Charles (Dominic West) en Diana (Elizabeth Debicki). Om die reden heeft dat koningshuis ook al laten weten dat het King Charles wil beschermen tegen alle mogelijke uitkomsten na de release. Daarnaast heeft Netflix ook al een extra fictie-disclaimer toegevoegd aan de reeks.

Imelda Staunton

Nu de serie zich afspeelt in de jaren 90, wordt natuurlijk ook de koningin een dagje ouder. Om die reden werd actrice Olivia Colman voor het vijfde seizoen vervangen door Imelda Staunton. Dat was al even geweten, en ook in de eerste trailer zagen we Staunton al schitteren in de rol van Queen Elizabeth II.

Maar toch heeft Netflix nu opnieuw een video gedeeld waarin wordt teruggeblikt op de vorige seizoenen en de vorige actrices die Elizabeth speelden. Met die video wil Netflix officieel de kroon doorgeven aan actrice Imelda Staunton, die ook in seizoen 6 de rol van de koningin op zich zal nemen.

Bekijk de nieuwe teaser hier:

The Crown seizoen 5 verschijnt op 9 november op Netflix. Liever iets anders? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...