‘The Mandalorian’-showrunner Jon Favreau bevestigt: ‘The Book of Boba Fett’ is een spin-off

Star Wars-fans waren in de war. Helemaal op het einde van het tweede seizoen van The Mandalorian werd namelijk een nieuwe titel aangekondigd: The Book of Boba Fett. Maar het was helemaal niet duidelijk of die titel een volledig nieuwe serie zou worden, of gewoon een soort derde seizoen van The Mandalorian. Showrunner en regisseur Jon Favreau heeft nu alles uitgelegd.

Het tweede seizoen van The Mandalorian zit er ondertussen op. Maar de makers van de Star Wars-reeks wilden hun fans in de laatste aflevering van dat seizoen nog eens goed verrassen. En dat hebben ze maar liefst twee keer gedaan.

Luke Skywalker

Zo was niemand minder dan Luke Skywalker plots te zien. Grogu (zo heet The Child/Baby Yoda eigenlijk) zat in nood en had Skywalker opgeroepen om hem te redden. Daarop verscheen hij met zijn groene lightsaber en de droid R2D2 om het Dark Trooper-leger van Moff Gideon te verslaan. 

The Book of Boba Fett

Na de aftiteling kregen The Mandalorian-kijkers toch nog wat beelden te zien. Dat waren niet de minste. In de scène was namelijk te zien hoe Boba Fett (Temuera Morrison) terugkeerde naar het paleis van Jabba The Hutt en daar iedereen neerschoot.

Nadien ging hij op Jabba’s troon zitten. Z’n kompaan Fennec Shand (Ming-Na Wen) zat trouw aan z’n zijde. Op dat moment verscheen een stuk tekst op het scherm: “The Book of Boba Fettcoming December 2021.”

Onduidelijkheid

Fans waren niet helemaal zeker wat dat precies zou zijn. Sommigen vermoedden namelijk dat The Book of Boba Fett een soort derde seizoen van The Mandalorian zou worden. Anderen waren er dan weer helemaal van overtuigd dat de reeks een spin-off was.

“Het volgende hoofdstuk”

En die laatste groep had gelijk. Dat heeft showrunner en regisseur Jon Favreau verteld tijdens een interview met Good Morning America. “We wilden de verrassing niet verpesten toen Kathleen Kennedy alle reeksen aankondigde. Dus ze lieten me dit geheim bewaren”, vertelde Favreau. Hij verwijst naar de zogenaamde Investor’s Day van eerder deze maand.

“Dus, dit (The Book of Boba Fett, red.) staat volledig los van The Mandalorian seizoen 3. Maar we hebben niet alles gezegd tijdens de aankondiging.” Zo wordt The Book of Boba Fett het zogenaamde volgende hoofdstuk dat eerder deze maand werd aangekondigd.

Din Djarin

“Vlak daarna gaan we verder met The Mandalorian, met het hoofdpersonage dat we allemaal kennen en fantastisch vinden.” Hij heeft het dan over Din Djarin, het personage van Pedro Pascal. De stunt double van die acteur had gisteren al bevestigd dat Pascal opnieuw in The Mandalorian te zien zou zijn.

The Book of Boba Fett en The Mandalorian seizoen 3 verschijnen in december 2021 op Disney+.

Meer
Lees meer...