‘The Voice van Vlaanderen’: Deze songs hoor je tijdens de achtste Blind Auditions

De teams van de coaches in The Voice van Vlaanderen krijgen alsmaar meer vorm. In de laatste paar Blind Auditions komen daar toch nog enkele grote talenten bij. Ook op zondag proberen enkele kandidaten nog tot in een team te geraken.

Ook deze week zijn de Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen opnieuw twee keer te zien. De teams van coaches Koen Wauters, Natalia, Mathieu Terryn en Jan Paternoster zitten ondertussen al wat voller, maar toch is er ook aankomend weekend nog genoeg ruimte voor extra talent. 

Dit jaar kunnen de coaches namelijk zonder limiet op de knop blijven drukken. Niets staat hen dus in de weg om van hun team een echt topteam te maken, behalve als ze worden geblockt door een medejurylid natuurlijk. Op zondag zijn er zo opnieuw zes talenten te zien in het programma.

Songs

  • Pieter (48, Grembergen) werkt als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. “Het is de bedoeling om de kinderen structuur bij te brengen, de gewone dingen des levens en vooral de geborgenheid en veiligheid die ze soms niet kennen”, vertelt hij. Naast de liefde voor zijn job heeft Pieter een grote passie voor muziek. Hij zet het podium in lichterlaaie met Times Like These van Foo Fighters.
  • Charlotte (22, Westerlo) keek al elk jaar naar The Voice en beeldde zich dan in om ooit zelf op het podium te staan. “Nu is het zover, een droom die uitkomt. We geven er een ‘voenk’ op”, klinkt het bij de Kempische. Dat doet ze met All I Want van Olivia Rodrigo.
  • Programmeur Wouter (30, Wetteren) gooide zijn leven tijdens de coronapandemie volledig om. Hij besloot om verpleegkunde te gaan studeren en werd gepassioneerd door zingen. “Ik had in die periode niks anders te doen. Ik heb een karaokeapp opgezet, heb mij daar volledig op gesmeten en ben er mijn hart aan verloren”, vertelt hij. Hij hoopt de coaches te overtuigen met Beggin’ van Måneskin.
  • Fran (18, Wilsele) heeft al elk seizoen van The Voice gezien en dacht als kind altijd: ooit ga ik meedoen. Samen met haar zus zingt ze al een paar jaar in een groepje. “Mijn zus is beginnen zingen en ik deed haar altijd na. Ik begon mee te doen en toen beseften we dat we het nog wel goed konden”, lacht Fran. In The Voice staat Fran alleen op het podium met Butterfly van Lana Del Rey.
  • Celeste (20, Herenthout) heeft de muzikale genen van haar opa, die componist is. In zijn studio namen ze samen al verschillende nummers op. Wanneer Celeste het podium op wandelt om Before He Cheats van Carrie Underwood te zingen, doet ze meteen een belletje rinkelen bij vijfde coach Laura Tesoro, die voor The Voice Comeback Stage stiekem meevolgt.
  • De piepjonge Ramy (Nieuwkerke) is 16 jaar jong en staat niet alleen voor het eerst op een podium, hij zingt ook voor het eerst voor een publiek én voor zijn eigen familie. “Hij heeft zichzelf gewoon ingeschreven, Ramy zit vol verrassingen”, klinkt het bij zijn familie. Winnen, een eigen plaat uitbrengen, eigen nummers schrijven en op verschillende podia optreden: het klinkt allemaal geweldig voor Ramy. Zet hij alvast een eerste stapje naar die droom met zijn auditie op July van Noah Cyrus?

The Voice van Vlaanderen is elke vrijdag om 20.35 uur en elke zondag om 20 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...