‘True Crime Belgium’ komt met nieuwe aflevering over vrijgelaten pedoseksueel

De documentairereeks True Crime Belgium van Streamz blijft met ophefmakende verhalen komen. De nieuwste aflevering Pedoseksueel op Vrije Voeten? gaat over de zaak rond de beruchte pedoseksueel Pieter Ceulen. Die werd een jaar geleden, ondanks een lange veroordeling, vervroegd vrijgelaten, iets wat nog steeds heel veel vragen oproept.

True crime is al jaren populair en lijkt niets aan interesse te moeten inboeten. Zo begon er recent met Play Crime zelfs een speciale extra zender die zich op het genre focust. Daarnaast is er uiteraard ook het succesvolle programma True Crime Belgium dat zijn schijnwerpers richt op de meest berichte zaken uit ons land. Zo was er recent een special over de terreurdaad van Hans Van Themsche. Later volgden ook nog de afleveringen Liefde in Wanhoop en Verliefd, Veroverd, Vermoord.

True Crime Belgium: Pedoseksueel op Vrije Voeten?

Pieter Ceulen is een Nederlander die in Antwerpen woonde en jarenlang een dubbelleven leidde. Voor de buitenwereld was hij een succesvolle zakenman, die veel aan liefdadigheid deed. Zo gaf hij financiële ondersteuning aan een weeshuis in Cambodja. Daar zou hij later ook drie meisjes en een jongen adopteren.

Toen Pieter Ceulen opgepakt werd, bleek hij maar liefst 750 gigabyte aan kinderporno in zijn bezit te hebben, een archief van bijna 400.000 foto’s en filmpjes. Een deel van die video’s zou hij ook zelf gemaakt hebben in de Filipijnen en in Cambodja. Het hof acht het ook bewezen dat hij minstens één van zijn geadopteerde kinderen heeft verkracht.

Zware straf, maar vervroegde vrijlating

In januari 2012 kreeg Pieter Ceulen een zeer zware straf van de rechtbank: een gevangenisstraf van 19 jaar en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor 15 jaar. Op dat moment was hij echter al gevlucht naar Cambodja, waardoor Interpol werd ingeschakeld.

Vier jaar later zou hij zich uiteindelijk aangeven, waarna hij onmiddellijk in beroep ging. In beroep is zijn straf echter bevestigd. Op 28 april 2023 is Pieter Ceulen, na amper zeven jaar, voorwaardelijk vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Sindsdien woont hij in Nederland, moet hij zich laten behandelen, mag hij geen contact hebben met minderjarigen en het land niet verlaten.

Bekijk hier de trailer van True Crime Belgium: Pedoseksueel op Vrije Voeten?:

True Crime Belgium: Pedoseksueel op Vrije Voeten? is te bekijken op Streamz.

Meer
Lees meer...