V (BTS) lost romantische single ‘Rainy Days’

Op vrijdag 8 september 2023 zal V van BTS zijn eerste soloalbum op de wereld loslaten. Het album zal bestaan uit vijf nummers en een bonustrack. Elk van die nummers zal een eigen videoclip krijgen en dat is nu al het geval voor melancholische tracks Love Me Again en Rainy Days.

Sommige artiesten laten maanden op voorhand weten dat ze een album zullen uitbrengen, maar V van BTS dacht daar anders over. Op dinsdag liet hij weten dat hij z’n solodebuut ‘Layover’ zal uitbrengen op vrijdag 8 september, maar nu hebben we al twee van de vijf nummers te horen gekregen. Beide nummers kregen ook al meteen een videoclip.

Rainy Days

Nadat we eerder deze week al de videoclip van Love Me Again te zien kregen, was het vandaag de beurt aan Rainy Days. Het gaat opnieuw om een laidback R&B-nummer over een stukgelopen relatie. Maar deze keer werden er ook invloeden uit jazzmuziek gebruikt in de instrumentals van de song.

In de video krijgen we te zien hoe V zich na een relatiebreuk door z’n leven sleurt. Een grote rol in de videoclip is ook weggelegd voor Yeontan, de pomeriaan van V. Volgens Koreaanse media is het kleurenschema in de videoclip een verwijzing naar de pluizige viervoeter. In de videoclip komen de kleuren geel en blauw vaak voor, bijvoorbeeld in de kussens in bed, de verf die V gebruikt of de lampen in het appartement. Dit zou zijn omdat honden enkel geel en blauw zien.

De videoclip werd opgenomen in een van de penthouse appartementen in Torres Blancas in Madrid in Spanje. Het appartementsgebouw werd in 1961 ontworpen door architect Francisco Javier Sáenz de Oiza.

‘Layover’

Love Me Again en Rainy Days zijn dus de eerste twee singles van het album ‘Layover’, dat het eerste soloalbum wordt van V. Het volledige album zal beschikbaar zijn vanaf vrijdag 8 september, maar in de komende weken zullen waarschijnlijk nog wel enkele videoclips gelost worden.

Bekijk hier de videoclip voor Rainy Days:

Bekijk hier de videoclip van Love Me Again:

Je kan ‘Layover’ al bestellen via Fnac voor 22,99 euro (versie A (groen)versie B (blauw)versie C (paars)).

Meer
Lees meer...