V (BTS) kondigt soloalbum ‘Layover’ aan

Fans van BTS mogen zich voorbereiden op de release van het volgende soloalbum. Deze keer is het de beurt aan V, die zijn album ‘Layover’ op vrijdag 8 september 2023 zal lossen. Het album zal vijf nummers tellen en een bonustrack, waarbij alle nummers een videoclip zullen krijgen.

De afgelopen weken kwamen we met mondjesmaat meer te weten over het album van V van BTS. Het begon met muziekrecensent Kim Young-dae die liet weten dat hij onder de indruk was van het unieke album van de zanger. Later volgde het nieuws dat V voor het album samenwerkte met Min Hee-jin, het brein achter de populaire K-popgroep NewJeans. En nu is daar ook de officiële aankondiging.

‘Layover’

Het album kreeg de naam ‘Layover’, waarbij de V in de teaser extra in de verf wordt gezet. ‘Layover’ zal verschijnen op vrijdag 8 september 2023 en zal bestaan uit vijf nummers en een bonustrack. Elk van die nummers zal ook een videoclip krijgen, dus mogen we ons verwachten aan vijf videoclips.

In de aankondiging worden de tracks al kort omschreven. Het eerste nummer is Rainy Days. “In dit nummer wordt V’s stem op een prachtige manier gemengd met het geluid van regen en white noise uit het dagelijkse leven, waardoor het de luisteraars zal kunnen raken”. De tweede track is Blue, een “eerbetoon aan old school R&B met een moderne twist”. Het derde nummer op het album is Love Me Again. “Een lichte en fascinerende R&B-track met een verleidelijke sfeer die lang blijft hangen. V’s herkenbare baritonstem komt volledig tot z’n recht in dit nummer.” Het vierde nummer van ‘Layover’ is de title track: Slow Dancing. “Een romantisch soulnummer met invloeden uit de seventies met een laidback en free-spirited vibe.” Het vijfde en laatste nieuwe nummer op het album is For Us. “Een pop-R&B-nummer dat een blijvende indruk zal nalaten op het volledige album. Het fungeert als een epiloog dat diepe emoties zal opwekken door V’s stem en unieke lyrics.”

Het album wordt afgesloten met Slow Dancing (Piano Ver.). Zoals de titel al verraadt, gaat het om de pianoversie van de title track Slow Dancing.

Vier versies

Het album is verkrijgbaar in drie versies. Daarnaast is er ook een digitale versie, de Weverse edition. Daarbij krijg je een QR-code, waardoor je het album in de Weverse Albums-app kan beluisteren. De reguliere versie (met cd) ziet eruit als een postpakketje en is beschikbaar in een groene, blauwe en paarse versie. De Weverseversie heeft één versie, waarop Yeontan, het hondje van V, te zien is op de cover.

Bij het album krijg je, zoals de gewoonte is bij K-popalbums, heel wat extraatjes. Zo zitten er twee fotoboeken in elk album, een lyricsboek, twee postkaarten, vijf photocards, een poster, een checklist en een brief geschreven door V.

Je kan het album nu al bestellen via de Weverse Shop, maar binnenkort zal je het waarschijnlijk ook kunnen vinden op de website van Fnac.

Meer
Lees meer...