V (BTS) maakt meer details bekend over soloalbum

De leden van BTS zijn momenteel druk bezig met het maken van hun soloalbums. Daarvan mogen we er dit jaar nog zeker twee verwachten. V en Jung Kook, de jongste leden van BTS, zullen nog voor het einde van het jaar hun soloalbums lossen. De eerste lijkt V te worden, waarbij er steeds meer informatie bekend raakt over zijn album.

Op dit moment hebben vier van de zeven leden van BTS hun soloalbum op de wereld losgelaten. Enkel Jin, Jung Kook en V moeten hun eerste officiële soloalbum nog lossen. Jin zal dat doen wanneer hij klaar is met zijn verplichte legerdienst in juni 2024. Jung Kook liet al weten dat we zijn album mogen verwachten in november en nu is er ook meer nieuws over het soloalbum van V.

Soloalbum V

Het soloalbum van V, die eigenlijk Kim Tae-hyung heet, zal naar verluidt verschijnen in het derde kwartaal van 2023. Concreet betekent dit dat we het album deze of volgende maand mogen verwachten. Vorige week loste de Zuid-Koreaanse muziekprofessor Kim Young-dae al een tipje van de sluier over het album van V. Daarbij liet hij weten dat het album “heel uniek” is. “Ik heb enkele nummers van het album van V beluisterd, maar ik kan niet te veel details geven. Ik denk dat je een beetje verrast zal zijn. In de eerste plaats zal V een nieuwe kant van zichzelf tonen als zanger. Het blijft natuurlijk wel herkenbaar, maar je zal je verbazen over hoe hij zichzelf uitdrukt. En de muziek is zo goed. V heeft een aantrekkelijke stem. Je merkte al in de nummers van BTS dat hij soms dingen op zijn eigen manier interpreteert en dat zal ook in zijn album het geval zijn. Het voelt heel relaxed en natuurlijk aan.” Tot slot liet Kim Young-dae ook weten dat het niet zal gaan om een samenwerking.

Maar nu is er nog meer nieuws. BIG HIT MUSIC heeft namelijk laten weten dat het album van V geproducet zal worden door Min Hee-jin, de CEO van ADOR Entertainment en het brein achter de razend populaire K-popgroep NewJeans. In het statement staat te lezen dat V zelf vroeg om samen te werken met Min Hee-jin en dat zij ondanks haar drukke schema tijd wilde maken voor de zanger van BTS. Ook Min Hee-jin benadrukt dat het zal gaan om een uniek album. “Ik maakte muziek die de smaak van V reflecteert. In plaats van te gaan voor de gekende muziekstijlen hebben we ons gefocust op de muziek die hij wil maken en de muziek waar hij zelf goed in is.”

Ook V zelf kwam aan het woord in het statement: “Ik ben nerveus, maar blij”, vertelde de zanger. “Het album zit boordevol met mijn eigen smaak. Ik heb het gemaakt met de gedachte dat ARMY (de fans van BTS, red.) blij zullen zijn om het te horen. Kijk er dus alsjeblief naar uit. Je zal een nieuwe kant van V te zien krijgen als solozanger en die zal anders zijn dan de V die je kent van BTS.” In juni loste V nog een mini jazzoptreden, waardoor fans hopen dat hij dit genre (dat hem verbazend goed ligt) mee zal nemen in zijn solowerk.

Meer
Lees meer...