Left Right
scrollTop top

Vervolg op ‘Aquaman’ krijgt officiële titel: ‘Aquaman and the Lost Kingdom’


Jason Momoa Aquaman
© Jason Momoa in ‘Aquaman’ – Bron: Warner Bros.

Aquaman and the Lost Kingdom is de officiële naam van het vervolg van de film Aquaman uit 2018. Dat heeft regisseur James Wan zojuist bekendgemaakt met een foto op zijn Instagram. Uiteraard zal Jason Momoa opnieuw de hoofdrol spelen in deze film.

Te midden van de vele successen van Marvel met hun Marvel Cinematic Universe-films bracht grote concurrent DC Comics in 2018 met Aquaman de zesde film van hun DC Extended Universe (DCEU) uit. Na het moeilijke productieproces dat meerdere jaren aansleepte, waren de verwachtingen niet hoog.

Aquaman oversteeg echter alle verwachtingen en werd met een wereldwijde box-office van 1,148 miljard dollar (950 miljoen euro) zelfs de meest lucratieve DC-film ooit. Dat succes valt uiteraard deels toe te schrijven aan de immer populaire hoofdrolspeler Jason Momoa.

Controverse rond Amber Heard

Het duurde dan ook niet lang voor beslist werd om een vervolg te maken op Aquaman, maar ook deze film kende de nodige problemen. Niet alleen was er de coronacrisis, ook de controverse rond Amber Heard (Mera) bracht DC en Warner Bros. in een lastig parket.

De ex-vrouw van Johnny Depp is namelijk in meerdere processen rond huiselijk geweld verwikkeld met haar voormalige partner. Warner Bros. besloot daarom om Depp te vervangen als Grindelwald in Fantastic Beasts door Mads Mikkelsen. Omdat de beschuldigingen tussen de exen in beide richtingen gaan, vroegen veel fans zich af waarom Amber Heard van Warner Bros. wel haar rol mocht behouden. Een petitie daarover kreeg zelfs bijna 2 miljoen handtekeningen. Toch zal Heard ook in Aquaman and the Lost Kingdom gewoon opnieuw te zien zijn als Mera.

Nog wachten tot december 2022

De foto van de nieuwe film die regisseur James Wan deelde op Instagram is getrokken op een productievergadering. We mogen er dus van uitgaan dat er volop wordt gewerkt aan Aquaman and the Lost Kingdom en er heel snel meer nieuws zou kunnen komen. De film zelf staat wel maar gepland voor december 2022.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…