Left Right
scrollTop top

Wallonië denkt na over invoeren avondklok in strijd tegen coronavirus


Coronavirus dokter
© Isopix

In Wallonië wordt op dit moment druk onderhandeld over het invoeren van een avondklok. Daarbij zou iedereen tussen 1 uur en 6 uur binnen moeten blijven. Op die manier hoopt Wallonië het stijgende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames door het coronavirus af te remmen.

De het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames door Covid-19 stijgt in ons land al enkele weken. De stijging is te merken in alle provincies en regio’s in België. Verhoudingsgewijs is de situatie in Brussel op dit moment het ergst. De Brusselse regering nam dan ook eerder deze week extra strenge maatregelen in de strijd tegen het virus.

Stijgende cijfers in Wallonië

Maar ook in Wallonië gaan de cijfers de foute kan uit. Daar zijn de voorbije veertien dagen 347,8 besmettingen vastgesteld per 100.000 inwoners. Dat is minder dan in Brussel (567,7 per 100.000 inwoners), maar wel bijna dubbel zo veel als in Vlaanderen.

In Wallonië wordt daarom vrijdag druk onderhandeld over bijkomende maatregelen. Op die manier hoopt men het aantal besmettingen te doen dalen en de druk op de ziekenhuizen te verminderen.

Avondklok

Volgens de krant Het Nieuwsblad zouden de gouverneurs van de Waalse provincies het eens zijn over het invoeren van een avondklok. Daarbij zou iedereen tussen 1 uur en 6 uur moeten binnen blijven. De strenge maatregel is volgens de betrokken experts nodig omdat veel mensen – vooral jongeren – ’s nachts zouden samenkomen zonder de afstandsregels te respecteren. Het is wel nog wachten op de goedkeuring van de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

Naast de avondklok denkt Wallonië ook nog aan andere maatregelen. Zo zouden toiletten en kleedkamers van voetbalclubs mogelijk gesloten worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938