Dit is wanneer ‘Grey’s Anatomy’ seizoen 19 op Disney+ verschijnt

Goed nieuws voor fans van Grey’s Anatomy, want het nieuwe seizoen van de razend populaire ziekenhuisserie verschijnt binnenkort op Disney+. Na het nogal speciale, nostalgische vorige seizoen zal seizoen 19 opnieuw meer lijken op de Grey’s Anatomy die we gewoon zijn. En daarbij horen vijf nieuwe stagiairs en dus vijf nieuwe castleden.

Seizoen 18 van Grey’s Anatomy leek op veel vlakken als een perfecte afsluiter van de reeks die al loopt sinds 2005. Het seizoen stond in het teken van het coronavirus, dat onder andere hoofdrolspeelster Meredith Grey (Ellen Pompeo) zwaar te pakken had. Zij kreeg daardoor koortsdromen en daarin maakten veel ex-castleden van het programma een korte comeback. De bekendste daarvan was ongetwijfeld de tijdelijke terugkeer van dokter Derek Shepherd aka McDreamy (Patrick Dempsey).

Maar uiteindelijk wisten de makers Ellen Pompeo – mede dankzij een forse loonsverhoging – te overtuigen om toch nog een negentiende seizoen te maken. De hoofdrolspeelster zou daarin wel een iets kleinere rol krijgen dan gewoonlijk.

Vijf nieuwe stagiairs

Voor seizoen 19 keert Grey’s Anatomy terug naar zijn roots. Grey Sloan Memorial Hospital heeft namelijk eindelijk opnieuw stagiairs. Het gaat meteen om vijf nieuwe gezichten met de namen Benson Kwan (Harry Shum Jr.), Jules Millin (Adelaide Kane), Simone Griffith (Alexis Floyd), Lucas Adams (Niko Terho) en Mika Yasuda (Midori Francis). Daarnaast sluiten ook oudgedienden Jesse Williams, die jarenlang Jackson Avery speelde, en Kate Walsh, lang te zien als Addison Montgomery, een (tijdelijke) terugkeer niet uit.

Bekijk hier de trailer van Grey’s Anatomy seizoen 19:

Grey’s Anatomy seizoen 19 staat vanaf 9 november 2022 op Disney+.

Meer
Lees meer...