Wat is de prijs van een Netflix-account?

Wat is de prijs van een Netflix-account?

Netflix is de toekomst van tv-kijken. Maar hoeveel betaal je nu eigenlijk voor zo’n account op de streamingdienst? Is het duur of is het juist voordeliger dan een televisieabonnement? En kan je één abonnement delen met je vrienden? 

Misschien ben je nog steeds een verstokte televisiekijker of download je voorlopig je series en films. Maar eigenlijk is een account op Netflix goedkoper dan je zou denken. Al kies je natuurlijk zelf hoe duur je wil gaan.

Drie tarieven

Netflix biedt drie verschillende tarieven aan, waarbij je dus meer betaalt voor meer opties. Je hebt, in volgorde van prijs, de tarieven: Basic, Standard en Premium. Je kan ze aankopen op de website van Netflix, waarbij je bij elk tarief eerst een maand gratis gebruik kan maken van de streamingdienst.

Voor een Basic-account betaal je 7,99 euro per maand. Maar zoals de naam het al doet uitschijnen, is dit dus het basisaccount. Hierdoor kan je geen series bekijken in (Ultra) High Definition en kan je maar op één scherm tegelijk kijken.

Een Standard-account kost je 3 euro meer per maand, 10,99 euro dus en geeft je wel enkele extraatjes. Zo kan je hierbij wél kijken in HD, maar Ultra HD is ook hier onmogelijk. Verder kan je met een Standard-account wel op twee schermen tegelijk kijken.

Tot slot is er ook het duurste account: Premium. Een Premium-abbonement kost je 13,99 euro in de maand en geeft je alle opties. Zo kan je kijken in HD en Ultra HD en kan je op vier schermen tegelijk kijken. Een perfect account om te delen dus.

Netflix

Delen met je vrienden

Je kan een Netflix-account natuurlijk delen met je vrienden en zo een beetje geld besparen. Maar da’s niet bij elk tarief aan te raden.

Een Basic-account delen met een vriend of vriendin zou het voordeligste zijn, maar het is toch af te raden. Omdat je maar op één scherm tegelijk kan kijken, zal je je Netflix-momenten goed moeten plannen. Want als je bijvoorbeeld allebei ’s avonds een serietje wil checken, dan zal iemand moeten toegeven. En een hele dag series bingen is misschien ook een beetje egoïstisch dan.

Als je met één vriend of vriendin Netflix wil delen is een Standard-account je voordeligste optie. Oké, je zal het moeten doen met HD in plaats van Ultra HD, maar je zal nooit het probleem hebben dat je op hetzelfde moment wil kijken en dus iemand iets anders zal moeten gaan doen. En het kost je uiteindelijk amper 1,5 euro per persoon extra.

Wie met meer dan één vriend of vriendin een Netflix-account wil delen, gaat toch best voor een Premium-account. Hiermee kan je met vier tegelijk kijken en stel dat je het profiel met vier deelt, dan kost het je per persoon 3,5 euro. Zeg nu zelf: da’s niet overdreven, toch?

Abonnement opzeggen?

Als je de Netflix-bingesessies na een tijdje dan toch beu wordt of merkt dat je je account niet genoeg gebruikt, dan kan je het gemakkelijk opzeggen. Je kan de drie soorten abonnementen op eender welk moment afzeggen.

Dat doe je gewoon door op de site naar je accountinstellingen te gaan en ‘Cancel Membership’ te kiezen. Je betaalt de huidige maand in principe nog uit, omdat je bij Netflix vooraf betaalt. Maar er zullen dus geen extra kosten aangerekend worden.

Heb je een account? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze 50 beste series op Netflix

iStock

Gesponsorde artikelen