Zuid-Koreaanse zangeres IU komt naar Europa met wereldtournee

De Zuid-Koreaanse zangeres IU heeft haar H.E.R.-wereldtournee aangekondigd. Deze tour zal van start gaan op 2 maart in Seoul, Zuid-Korea, waarna de zangeres doorreist naar verschillende Aziatische landen en Europa.

IU heeft de stops van haar aankomende wereldtournee aangekondigd. De Zuid-Koreaanse zangeres zal vanaf maart door Azië, Europa en de Verenigde Staten trekken met haar H.E.R.-wereldtournee.

H.E.R.-wereldtournee

Hoewel IU al 16 jaar actief is als zangeres, wordt de H.E.R.-tour haar eerste wereldtournee. Tot op heden tourde IU namelijk enkel in Aziatische landen. Ook nu zal de tour afgetrapt worden met vier concerten in Seoul in de weekends van 2 en 3 maart en 9 en 10 maart 2024. Daarna zal ze verder reizen door Azië, met stops in Yokohama (Japan) op 23 en 24 maart, Taipei (Taiwan) op 6 en 7 april, Singapore op 20 en 21 april, Jakarta (Indonesië) op 27 en 28 april, Hongkong op 25 en 26 mei, Manila (de Filipijnen) op 1 juni en Kuala Lumpur (Maleisië) op 8 en 9 juni.

Daarna is het de beurt aan Europa. Op 21 juni zal IU te zien zijn in Londen (Verenigd Koninkrijk) en op 23 juni staat ze in Berlijn (Duitsland). Vervolgens keert IU nog even terug naar Azië voor concerten in Bangkok (Thailand) op 29 en 30 juni en Osaka (Japan) op 6 en 7 juli. Tot slot volgen er nog zes concerten in de Verenigde Staten. Het gaat om Newark op 15 juli, Atlanta op 19 juli, Washington D.C. op 22 juli, Rosemont op 25 juli, Oakland op 30 juli en Los Angeles op 2 augustus.

Volgende week verschijnt de nieuwe single Love wins van IU, met V van BTS in de videoclip.

Bekijk hier de aankondiging van de H.E.R.-wereldtournee van IU:

Meer
Lees meer...