Dit zijn de 50 beste bars ter wereld van 2021

We zijn hier met alweer een ander eindejaarslijstje, eentje dat je misschien in het nieuwe jaar naar nieuwe plekken of bestemmingen zal brengen. Voor het tweede jaar op een rij staat een Londense bar op nummer één in de lijst van de 50 beste bars ter wereld. Opvallend, het zijn vooral de Europese bars die de topposities veroveren. Het ziet er dus naar uit dat Europa de Verenigde Staten dus compleet verslagen heeft in het cocktailspel.

Voor een groot deel van zijn geschiedenis is de jaarlijkse ‘50 beste bars ter wereld‘-lijst een strijd om de kroon tussen New York en Londen. Maar voor de editie van 2021, die bekendgemaakt werd tijdens een prijsuitreiking in de Britse hoofdstad, veroverde Londen zelfs de top twee beste plaatsen. terwijl New York slechts drie bars in de hele top 50 heeft. Het is ook een aanzienlijk internationalere aangelegenheid dan gewoonlijk, met 17 landen vertegenwoordigd in de top 50, en met 18 nieuwe deelnemers verspreid over Australië, India, Mexico, Rusland, Argentinië, Zweden, Spanje, China en de Verenigde Arabische Emiraten.

Londen aan de top

De prijzen werden uitgereikt door meer dan 500 deskundigen uit de barindustrie en bekronen de beste drinkbestemmingen over de hele wereld. De Connaught Bar, in het gelijknamige chique hotel in de rijke Londense wijk Mayfair, landde uiteindelijk op de eerste plaats, en dat voor de tweede keer op twee jaar tijd. Het vijfsterren Connaught Hotel is een begrip in Mayfair sinds het in 1815 werd geopend als het Prince of Saxe-Coburg Hotel. De bar in kubistische stijl uit de jaren 1920, die in 2008 werd geopend, is ontworpen door wijlen David Collins.

Het leidinggevende team van The Connaught, bestaande uit directeur mixologie Agostino Perrone, hoofdmixoloog Giorgio Bargiani en barmanager Maura Milia, hebben hun winnende formule van drankjes en service van een consistente hoge kwaliteit in een elegante omgeving geperfectioneerd. De specialiteit van de bar is de Martini trolley, waarmee de barmannen hun gasten een gepersonaliseerde drankervaring geven.

De bar Tayēr + Elementary, in de Londense Old Street, klom naar nummer 2 nadat het vorig jaar de hoogste nieuwe binnenkomer was. Eveneens in de Londense wijk Mayfair bevindt zich de kelderbar Kwānt, die op de 31ste plaats is geëindigd. Hoog tijd dus voor een citytripje naar Londen?

New York

Katana Kitten, een bar in Japanse stijl in de New Yorkse West Village, staat op nummer 10 van de lijst en was de hoogst genoteerde bar in de VS. Subway-achtige bar Dante in Greenwich Village, die in 2019 de toppositie bekleedde, zakte naar nummer 30 op de lijst van dit jaar. Miami’s Cafe La Trova staat op de 28ste plaats, terwijl Attaboy, in New Yorks Lower East Side op nr. 34 staat.

Beter dan de VS

De Mexicaanse bar Licorería Limantour, op nr. 6, werd uitgeroepen tot de beste bar in Noord-Amerika, en de stad werd ook vertegenwoordigd door de bar Hanky Panky op nr. 12, Handshake Speakeasy op nr. 25 en Baltra Bar op nr. 38.
Buenos Aires, in Argentinië nam ook een hap uit de cocktaildominantie van de Big Apple, met Florería Atlántico dat naar nummer 5 klom en de prijs voor beste bar in Zuid-Amerika vasthield. De bar Presidente sleepte de prijs voor hoogste klimmer in de wacht door maar liefst 29 plaatsen te stijgen, naar nummer 21 om exact te zijn. Tres Monos, op nr. 33, was een andere nieuwe binnenkomer.

Spanje voert Europa aan met vier bars op de lijst, waaronder Paradiso en Two Schmucks in Barcelona op respectievelijk nummer 3 en nummer 11. Salmon Guru in Madrid staat op de 24ste plaats en won de Michter’s Art of Hospitality award.

Rusland deed het ook beter dan de VS, met El Copitas in Sint-Petersburg op nr. 8 en Insider Bar in Moskou op de 13de plaats. Coa in Hong Kong klom naar nummer 7 en werd uitgeroepen tot de beste bar in Azië, maar Singapore was de stad met de meeste inzendingen: maar liefst zes in totaal, aangevoerd door Jigger & Pony op nummer 9. Het heeft zelfs een bar die Manhattan heet – op nr. 15 – als een verdere uithaal naar de verloren kroon van New York.

Bekijk hier de volledige lijst van de beste bars ter wereld voor 2021:

 1. Connaught Bar (Londen)
 2. Tayēr + Elementary (Londen)
 3. Paradiso (Barcelona)
 4. The Clumsies (Athene)
 5. Florería Atlántico (Buenos Aires) – beste bar in Zuid-Amerika
 6. Licorería Limantour (Mexico City) – beste bar in Noord-Amerika
 7. Coa (Hong Kong) – beste bar in Azië
 8. El Copitas (St. Petersburg)
 9. Jigger & Pony (Singapore)
 10. Katana Kitten (New York City)
 11. Two Schmucks (Barcelona)
 12. Hanky Panky (Mexico City) – hoogste nieuwe binnenkomer
 13. Insider Bar (Moskou)
 14. Baba au Rum (Athene)
 15. Manhattan (Singapore)
 16. Atlas (Singapore)
 17. Zuma (Dubai) – beste bar in Midden-Oosten en Afrika
 18. De SG Club (Tokio)
 19. Kong drinken (Rome)
 20. 1930 (Milaan)
 21. Presidente (Buenos Aires)
 22. Maybe Sammy (Sydney)
 23. Cantina OK! (Sydney)
 24. Salmon Guru (Madrid)
 25. Handshake Speakeasy (Mexico-stad)
 26. No Sleep Club (Singapore)
 27. Camparino in Galleria (Milaan)
 28. Cafe La Trova (Miami)
 29. Kleine Rode Deur (Parijs)
 30. Dante (New York)
 31. Kwānt (Londen)
 32. Bar Benfiddich (Tokio)
 33. Tres Monos (Buenos Aires)
 34. Attaboy (New York)
 35. Lucy’s Flower Shop (Stockholm)
 36. MO Bar (Singapore)
 37. Sips (Barcelona)
 38. Baltra Bar (Mexico-stad)
 39. Sober Company (Shanghai)
 40. Tjoget (Stockholm)
 41. Epic (Shanghai)
 42. Charles H (Seoul)
 43. Tippling Club (Singapore)
 44. Above Board (Melbourne, Australië)
 45. Galaxy Bar (Dubai)
 46. Re (Sydney)
 47. Sidecar (New Delhi, India)
 48. Union Trade Company (Shanghai)
 49. Dark Side (Hong Kong)
 50. Quinary (Hong Kong)
Meer
Lees meer...