Vogue noemt Lady Gaga, Zendaya en Dua Lipa best geklede vrouwen van 2021

Met het einde van het jaar in zicht is het tijd voor een heleboel eindejaarlijstjes, en ook modebijbel Vogue was hiervoor van de partij. Dit jaar telde een aantal memorabele modemomenten in Hollywood: van Kim Kardashians veelbesproken all-black Balenciaga-outfit tot Cardi B’s knotsgekke kostuums op zowel Paris Fashion Week als de American Music Awards. Maar volgens Vogue zijn de best geklede vrouwen van 2021 o.a. Lady Gaga, Zendaya, Dua Lipa en Rihanna.

12. Nicola Coughlan

Nicola Coughlan op het Britse Vogue en Tiffany & Co. feestje in Londen – bron: David Fisher/Shutterstock/Isopix

Bridgerton-actrice Nicola Coughlan (34) is niet bang voor kleur en patronen, en rekent een aantal felle bloemenjurken, ensembles met oversized strikken en mouwen tot haar favorieten. Vogue verdedigde haar mix van vesten met tule door te schrijven dat Coughlan haar plaats veroverende op een nichemarkt (en hiermee ook op hun lijst): die van extravagante jurken om precies te zijn. En hoewel de Ierse actrice op de 12de staat, is ze toch een onverwachte binnenkomer op de lijst.

11. Cynthia Erivo

Cynthia Erivo op de Golden Globes 2021 in haar op een markeerstift lijkende jurk – bron: Ed/Jl/Hfpa/Camera Press/Isopix

Op de 11de plaats vinden we de Britse actrice en zangeres Cynthia Erivo (34), vooral gekend door haar rollen in Harriet, Bad Times at the El Royale en Chaos Walking, naast Tom Holland. Met haar verschijning in een fluogroene (op een markeerstift lijkende) Valentino baljurk op de Golden Globes, drukte Erivo haar stempel op elke rode loper die volgde. Daarmee liet ze altijd een waaier van Oscar de la Renta, Louis Vuitton en Gucci veren achter. Ze is volgens Vogue een zonnestraaltje in modevorm. Zelf zegt ze: “Kleren zijn eigenlijk gewoon een verlengstuk van wie ik ben, de verhalen die ik kan vertellen en de statements die ik kan maken!”

10. Angelina Jolie

Angelina Jolie op première van Eternals in Rome, Italë – bron: SGP/Sipa USA/Isopix

Op nummer tien vinden we de iconische Angelina Jolie (46). En laten we eerlijk zijn, niemand draagt Versace zoals Angelina, die Donatella de opdracht gaf om voor haar een buitenaardse jurk te creëren die paste bij de première van Eternals in Rome. Maar Angelina’s beste look werd niet eens door haarzelf gedragen, maar haar dochter Zahara. De actrice leende haar namelijk de glinsterende Elie Saab couturejurk die ze droeg bij de Oscars van 2014, en die de tiener zeven jaar later nog steeds prachtig staat.

9. Zoë Kravitz

Zoë Kravitz in verbazingwekkende jurk van Saint Laurent op het Met Gala van 2021 – bron: Guerin Charles/Abacapress/Isopix

En uiteraard zou het geen best geklede lijst zijn zonder Divergent-actrice Zoë Kravitz (33), de dochter van bekende zanger Lenny Kravitz, die terechtkomt op nummer 9. Zij sierde dit jaar de krantenkoppen in een Met Gala-look van Yves Saint Laurent, die de definitie van durf was. En met haar nieuwe vriend Channing Tatum stal ze ook de show met hun #couplesgoals-looks. Weinig vrouwen kunnen wegkomen met tanktops en laaghangende satijnen rokken, en dan nog steeds worden gekroond tot een van ’s werelds meest stijlvolle celebs. Kravitz bezit het vermogen om te schakelen tussen girl-next-door chic en oogverblindend sexy glamour, met een toevoeging van slechts een paar diamantjes.

8. Gemma Chan

Gemma Chan in een jurk van Sohee Park op de Film Fest in Rome voor Eternals – bron: Rocco Spaziani/Mondadori Portfolio/Sipa USA/Isopix

Britse actrice en voormalig model Gemma Chan (39) en haar styliste Rebecca Corbin-Murray zijn altijd op een missie om persoonlijke successen te scoren op het gebied van stijl, en dit jaar hebben ze echt een homerun geslagen. Dat bezorgt de actrice de 8ste plaats. Trouw aan Chans missie om het werk van Aziatisch talent op het wereldtoneel te brengen, werkte het duo samen met de Nepalees-Amerikaanse ontwerper Prabal Gurung aan een jurk voor het Met Gala. Die jurk was een eerbetoon aan Hollywoods eerste Chinees-Amerikaanse ster, Anna May Wong. Van de ene baanbreker naar de andere, de opkomende Zuid-Koreaanse couturier Sohee Park creëerde voor Chan een oogverblindende look voor de wereldpremière van Eternals, die iedereen een toontje lager deed zingen.

7. Isabelle Huppert

Isabelle Huppert op het Filmfestival in Cannes, in jurk van Balenciaga – bron: Nicolas Genin/ABACAPRESS.COM/Isopix

De Franse actrice en filmproducente Isabelle Huppert (Elle, Greta) is de oudste, maar zeker niet de minst stijlvolle dame in het rijtje. Haar liefde voor het merk Balenciaga brengt haar op een mooie 7de plaats. Op het filmfestival van Cannes stal ze zelfs de show van Timothée Chalamet in zijn elektrisch pak, door het dragen van een nauwsluitende, zwarte Balenciaga-jurk en matching zonnebril. De les die we allemaal hebben geleerd van het kijken naar het 68-jarige stijlicoon? Ons meer kleden zoals Huppert.

6. Jourdan Dunn

Jourdan Dunn in een Andrea Brocca jurk op de Fashion Awards 2021 in Londen – bron: Dnphotography/Abacapress/Isopix

Brits model Jourdan Dunn (31) is altijd al een koningin geweest van de elegante, brutale Londense looks, maar dit jaar had ze een bijzondere veer in haar pas. Terwijl alle it-girls zich hulden in de fluwelen topjes van Nensi Dojaka, gaf Dunn haar eigen persoonlijke draai aan het werk van jonge ontwerpers. Ze wierp het net ook wijd uit, want geen enkele andere persoon op de Fashion Awards van 2021 droeg de Italiaans-Srilankaanse couturier Andrea Brocca. En dat spreekt boekdelen over Jourdans stijl.

5. Rihanna

Rihanna op het Met Gala 2021 – bron: Evan Agostini/AP/Isopix

Zangeres Rihanna (33), die allesbehalve een modeconformist is en nooit bang is om iets nieuws te proberen, kreeg dit jaar toch een plekje op nummer vijf in de lijst. Ondanks het feit dat ze tijdens het Met Gala samen met rapper en liefje ASAP Rocky in slechts een ‘dekbedovertrek’ verscheen. De Diamonds-ster pakte het hele jaar door uit met een reeks felle ensembles, waarbij ze texturen en kleuren met elkaar liet botsen en de voorkeur gaf aan fluorescerende jurken, pluizige roze hoeden en limoengroene hakken. Maar ondanks haar excentrieke modekeuzes zei Vogue tegen haar lezers dat ze moesten ‘buigen’ voor de stijl van de zangeres, die van het opperste niveau is.

4. Dua Lipa

Dua Lipa in haar roze, onthullende ensemble – bron: David Fisher/Shutterstock/Isopix

Ondertussen werd de New Rules-zangeres Dua Lipa (26), op de vierde plaats, geprezen voor haar oversteek van muziek naar mode, ondanks de neiging om nogal felle kleurencombinaties te dragen, waar haar stijl eigenlijk beroemd om is. Hieronder valt bijvoorbeeld een top-tot-teen roze ensemble compleet met vlinderversieringen en gewaagde uitsnijdingen. Ze wordt tegenwoordig zelfs beschreven als het ‘gezicht van jong modetalent’. Dua combineert nog graag dierenprints met een nineties pop stijl, wat vaak unieke looks geeft die het lezerspubliek van Vogue over de streep heeft getrokken.

3. Zendaya

Zendaya in Vera Wang op de 2021 CFDA Fashion Awards – bron: Anthony Behar/Sipa USA/Isopix

Op de derde plaats staat Zendaya (25), waar niet veel over te zeggen valt want haar nieuwste titel, die van jongste mode-icoon ooit, spreekt voor zich. De Euphoria-actrice serveert ons namelijk looks als ontbijt. Of misschien is haar overwinning eerder te denken aan haar geweldige stylist, Law Roach, die we kennen van America’s Next Top Model. Kortom, het leverde Zendaya een welverdiende plaats op in de lijst, waarin de stijlbijbel haar modegevoel omschreef als ‘coming of age in 2021‘.

2. Lady Gaga

Lady Gaga in de beruchte bodysuit en plateauhakken in New York – bron: Xavier Collin/Image Press Agency/Splash/Isopix

Superster Lady Gaga (35), die al voor het derde achtereenvolgende jaar op Vogues ‘best geklede vrouwen van 2021’-lijst staat, is dit jaar te vinden op de tweede plaats. Ze werd erkend voor “het herdefiniëren van de oude Hollywoodstijl met haar stripperlaarzen”, nadat ze in New York verscheen in een bodysuit, een met glitters versierde panty, torenhoge plateauschoenen en een tulband.

1. Kate Moss

Kate Moss op de Daily Front Row’s 2019 Fashion Media Awards in NY – bron: Xavier Collin/Image Press Agency/Splash/Isopix

Het tweede Britse model in het lijstje is Kate Moss (47), die meteen ook de eerste plaats bemachtigt en bewijst dat klassiekers nooit zullen verouderen. Ze werd vooral bekend door haar werk voor Calvin Klein, het merk waarvan ze het vaste gezicht werd. Moss domineert de wereld van de mode met haar bohemian-achtige stijl, waartoe bootcut jeans, fluwelen kledingstukken en luchtige kaftans behoren.

Meer
Lees meer...