‘De Mol’: Dit is wat het ‘dubbelspel’ betekent

Er was de laatste weken heel wat te doen om de mysterieuze nieuwe tegel in De Mol. We kenden al jokers en vrijstellingen, maar nu is er dus nog een tegel met een ‘2’ erop. En nu weten we waar die voor staat.

De Mol werd dit jaar afgetrapt met mysterieuze logo’s. Het ging daarbij om het gekende mollogo met de vingerafdruk, maar in het midden stond een grote ‘2’. Hoewel veel mensen dachten dat dit te maken zou hebben met tweelingen of dat er twee mollen zouden zijn, bleek het dus om iets anders te gaan.

Verdubbelaar

In een van de teasers voor het nieuwe seizoen van De Mol vertelde presentator Gilles De Coster al dat het de mol dit jaar dubbel zo moeilijk gemaakt zal worden. En daar zitten de tegels voor iets tussen. In de eerste aflevering werden er uiteindelijk vier tegels opgedoken/uit een lamp gehaald. Maar pas op het einde kwamen we te weten wat dat betekent. Het gaat om verdubbelaars, die ingezet kunnen worden vóór een opdracht en zo het te verdienen bedrag verdubbelen.

Eigenlijk konden de kandidaten in de eerste aflevering al zes van die verdubbelaars verdiend hebben, maar eentje werd over het hoofd gezien en eentje werd door de mol weggehaald. We kunnen dus al verwachten dat er doorheen het volledige seizoen verdubbelaars te rapen zullen zijn, die de verantwoordelijkheid zijn van Bernard. Maar als hij naar huis moet, gaan de verdubbelaars met hem mee en kan de inzet van opdrachten dus niet langer verdubbeld worden.

De Mol is elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Wil je op de hoogte blijven over alles van De Mol. Word dan lid van onze Facebookgroep ‘DE MOL 2024: Alle hints en tips’.

Meer
Lees meer...