Conor McGregor kiest tegenstander en datum voor langverwachte comeback in UFC

Als het Conor McGregor afhangt, stapt hij op 1 februari 2025 eindelijk opnieuw in de octagon. Tegenstander daarbij zou Dan Hooker zijn. Dat zei McGregor zelf nadat de twee elkaar hadden ontmoet op een event van BKFC, de gevechtsportorganisatie waarvan hij mede-eigenaar is.

Van 10 juli 2021 is het geleden dat Conor McGregor een wedstrijd vocht in de UFC. Tegen Dustin Poirier moest hij toen na één ronde de strijd staken door een vreselijke beenbreuk. Velen vreesden dat die blessure het einde van zijn carrière betekende, maar de Ier beloofde terug te vechten. Die zware revalidatie kan je bekijken in de Netflixdocumentaire McGregor Forever.

De bekroning van die revalidatie moest er komen tijdens UFC 303 op zaterdag 29 juni. Daar zou McGregor eindelijk in de octagon stappen tegen Michael Chandler. Een blessure zorgde ervoor dat McGregor die kamp moest uitstellen. Zijn geplande tegenstander Michael Chandler boekte ondertussen een ander gevecht, waardoor de comeback van McGregor ineens heel onzeker was.

Dan Hooker

Afgelopen weekend lijkt McGregor dan toch een nieuwe tegenstander te hebben gevonden. Hij was toen in Marbella, Spanje voor een event van het Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC). De website Bloody Elbow wist de Ier daar te ontfutselen dat hij graag op 1 februari 2025 in Saudi-Arabië opnieuw zou willen vechten.

Zijn tegenstander daar moet Dan Hooker worden. Deze 34-jarige Nieuw-Zeelander heeft 36 MMA-kampen op zijn palmares en won er daarvan 24. Hij komt al tien jaar uit in de UFC en heeft daar een record van 14-8. Zijn laatste drie kampen won hij, waardoor zijn populariteit veel is toegenomen.

Dan Hooker zelf zei na het event van BKFC ook dat hij open stond om te vechten tegen Conor McGregor. Op een bevestiging van de UFC is het wel nog wachten.

Meer
Lees meer...