‘Beetlejuice Beetlejuice’ krijgt alsmaar meer vorm, eerste foto’s van sequel zijn gelost

Het vervolg op de iconische film Beetlejuice komt er nu echt aan. Nadat de productie van de sequel tijdelijk stil was gelegd door de stakingen in Hollywood, werden de opnames eind 2023 afgerond. De film zou in september verschijnen.

Meer dan 36 jaar na de allereerste film komt er eindelijk een vervolg op Beetlejuice. Dat liet Plan B, het productiebedrijf van Brad Pitt, al een tijdje geleden weten. Daarna raakte ook bekend dat acteurs Winona Ryder en Michael Keaton zouden terugkeren in de rollen van respectievelijk Lydia Deetz en Beetlejuice. Ook Wednesday-actrice Jenna Ortega werd daar later aan toegevoegd als dochter van Lydia.

De regie ligt ook deze keer opnieuw in handen van Tim Burton. Hij was ook verantwoordelijk voor de eerst film uit 1988. Na lang wachten deelde de productie alvast enkele eerste beelden. Een trailer zou snel volgen.

Beetlejuice

In de originele Beetlejuice uit 1988 zien we hoe het koppel Barbara (Geena Davis) en Adam Maitland (Alec Baldwin) aan het begin van de film een auto-ongeluk niet overleeft. Alleen komen ze daar pas achter als ze zichzelf thuis in het Handboek voor de Onlangs Overledenen tegenkomen. Ze blijven als geest opgesloten zitten in het huis waar ze woonden.

Na een tijdje neemt de familie Deetz hun intrek in het huis en daar is het koppel niet blij om. Zij proberen het gezin weg te jagen door te beginnen spoken. Uiteindelijk raken ze bevriend met de dochter van het gezin, Lydia Deetz (Winona Ryder), die hen om een of andere reden wel kan zien. Samen proberen ze de ouders van Lydia uit het huis te jagen, maar daarvoor hebben ze de hulp van de excentrieke Beetlejuice (Michael Keaton) nodig.

Beetlejuice Beetlejuice

Ondertussen zijn we dus 36 jaar verder en komt er eindelijk een vervolg. Daarin is Lydia Deetz (Winona Ryder) natuurlijk volwassen geworden en heeft zij op haar beurt ook een dochter, Astrid. Die rol zal dus gespeeld worden door actrice Jenna Ortega, die eerder al te zien was in Tim Burtons andere succesproject Wednesday.

Het zijn ook moeder en dochter die nu te zien zijn op eerste foto’s uit de film. Die foto’s werden gisteren gedeeld door Entertainment Weekly en gingen meteen viraal. De foto’s laten de kijker zien dat dochter Astrid de stijl van haar moeder heeft overgenomen én we herkennen ook nog steeds het gekke kapsel bij Lydia. Op de foto is ook acteur Justin Theroux te zien. Welke rol hij precies zal spelen, is niet bekend. Michael Keaton zal dan weer opnieuw te zien zijn als Beetlejuice.

Meer
Lees meer...