‘Bestemming X’: Verkeerde tips doen Briek (21) de das om

Vorige week eindigde de bus van Bestemming X in het Sloveense Bled, maar gisteren zetten de overgebleven kandidaten hun trip verder. Naar waar die reis precies ging, moesten ze natuurlijk opnieuw zelf te weten zien te komen. Zoals elke week zat het programma opnieuw vol echte en valse tips. Dat laatste werd de 21-jarige Briek uiteindelijk fataal.

Gisteren was het alweer tijd voor de vierde aflevering van de nieuwe mysterieuze VTM-reeks Bestemming X. In de vorige afleveringen zagen we hoe de bus van Parijs naar Spielberg en van Spielberg naar Bled reed. Deze week ging die reis door Europa nog verder.

Na het afscheid van Bo, Glenn, Sydney en Natifa, namen de kijkers gisteren opnieuw afscheid van een kandidaat. Deze keer was het Briek die zijn X het verst van de locatie plaatste. Dat kwam vooral door alle valse tips die naar Italië en Rome leidden, terwijl de bus zich in Kroatië bevond.

Pula, Kroatië

Eerder in de aflevering speelden de kandidaten een razend spannende escapegame en moesten ze Gino bevrijden. Briek en Zeno vormden een duo en wonnen de game. Samen met Gino mochten ze vervolgens tijd doorbrengen in de exclusieve VIP-ruimte op de bus. Opvallend was dat vooral Zeno erop hamerde om de info met niemand te delen, ondanks dat hij zelf onder één hoedje speelt met Emiel. 

“Gebruik je macht om Jef op het foute spoor te zetten. We moeten mensen hun foute vermoedens bevestigen”, klonk het. Op het wijndomein slaagde Briek er vervolgens niet in om de juiste wijn in handen te krijgen. Tot slot zorgde de finale misleiding, het zien van een Colosseum, voor een complete desoriëntatie bij Briek. “Het is sowieso Italië of Kroatië. Ik heb voor het eerst echt stress. Het zal op de meters aankomen.” 

Uiteindelijk maakte Briek de foute keuze en zette hij zijn X in het centrum van Rome terwijl de bus zich bij het bekende amfitheater in Pula, Kroatië bevond. De reis zal dus verdergaan met zes kandidaten.

Bekijk de exit van Briek hier:

Bestemming X is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM en online via VTM GO. Meteen na de uitzending kan je op VTM GO ook kijken naar Bestemming X: Het Complot.

Meer
Lees meer...