Billie Eilish kondigt een nieuw album aan, maar heeft ook slecht nieuws

Billie Eilish zit in de eindfase van het maken van een nieuw muziekalbum. Dat heeft de zangeres zelf gezegd in een interview. Dat wil volgens haar echter niet zeggen dat dat nieuwe album ook op het punt staat om gereleaset te worden.

De ondertussen nog altijd maar 21-jarige Billie Eilish brak in 2019 door met haar debuutplaat ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’. Daarmee scoorde ze meerdere hits en won ze maar liefst drie Grammy Awards. In 2021 volgde met ‘Happier Than Ever’ dan het tweede studioalbum van Billie Eilish. Dat bleek opnieuw een groot succes, al bleef het deze keer beperkt tot ‘maar’ twee nominaties voor de Grammy Awards.

Na die release was het lang wachten op nieuwe muziek van de jonge zangeres, al kwam die er begin deze zomer dan toch. Met What Was I Made For? maakte Billie Eilish namelijk een nummer voor de soundtrack van de film Barbie. Ondertussen maakte de Amerikaanse ook haar acteerdebuut in Swarm, een reeks gemaakt door Donald Glover.

Nieuwe plaat?

Ondertussen zijn we dus al meer dan twee jaar na haar vorige plaat en vragen veel fans dan ook om nieuwe muziek. Die zit er wel degelijk al te komen. Dat zei Billie Eilish in The Cookout, een interviewconcept met radiopresentator Eliott. Ze liet daar weten dat een volledig nieuw album in de finale fase zit en dat er in de toekomst nog “veel meer muziek” zal uitkomen van haar. Billie Eilish temperde wel de verwachtingen door te zeggen dat dat niet wil zeggen dat die plaats ook “op het punt staat om uit te komen”.

Meer
Lees meer...