‘Black Mirror’-mockumentary ‘Death to 2020’ krijgt officiële trailer en releasedatum

“2020 was een jaar dat zelfs de makers van Black Mirror niet konden voorspellen.” Met die woorden werd de special Death to 2020 van Black Mirror aangekondigd. En nu krijgen we eindelijk de releasedatum en trailer van de speciale aflevering te zien.

Black Mirror komt deze week nog met een nieuwe aflevering. De inspiratie voor die special werd niet ver gezocht. Death to 2020 staat namelijk volledig in het teken van het afgelopen jaar. Het gaat niet om de eerste aflevering van een nieuw seizoen Black Mirror, maar om een special. Death to 2020 wordt een mockumentary waarbij verschillende ‘experts’ aan het woord komen over het jaar 2020.

Death to 2020

“2020, een jaar waarvan het verhaal tot nu niet verteld kon worden … want het was nog steeds aan het gebeuren.” Met die woorden begint de trailer van Death to 2020. Nu het einde van het jaar (eindelijk) in zicht is, is het tijd om het verhaal van 2020 te vertellen. In de mockumentary komen onder andere een historicus, een politica en Queen Elizabeth II aan het woord, maar ook normale burgers.

Dat het gaat om een mockumentary is al duidelijk te merken aan de trailer. Zo zien we Hugh Grant als onwennige professor die moeite heeft met het televisieformat en krijgen we in de trailer ook de volgende prachtige quote van Leslie Jones te horen. “Ik zou zeggen dat het een treinramp en een strontjaar was, maar dat zou niet eerlijk zijn tegenover treinen en stront.” Dat de makers niet vuil zijn van een gewaagd mopje wordt duidelijk op het einde van de trailer. Dan komt Diane Morgan aan het woord: “Zal dit verschijnen op Quibi?”, zo vraagt ze zich af. Quibi is een concurrent van Netflix die begin dit jaar het levenslicht zag, maar minder dan acht maanden later al weer verdween.

Sterrencast

Voor Death to 2020 konden de makers van Black Mirror rekenen op een indrukwekkende cast. Zo zien we Samuel L. Jackson, Hugh Grant (Love Actually, Four Weddings And A Funeral) als historicus en Lisa Kudrow (Phoebe uit Friends) als politica. Tracey Ullman (The Tracey Ullman Show) kruipt dan weer in de huid van Queen Elizabeth II.

Daarnaast krijgen we ook Cristin Milioti (The Mother uit How I Met Your Mother) en Joe Keery (Steve Harrington uit Stranger Things) te zien als normale burgers die hun verhaal delen.

Death to 2020 verschijnt op zondag 27 december op Netflix. Tot dan kan je kijken naar een van de series op onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...