‘Blind Gekocht’: Kinga vindt starterswoning voor Kaatje en Niels

Het nieuwe seizoen van Blind Gekocht is ondertussen in volle gang. Naast één koppel dat uiteindelijk niet verderging in het avontuur, zagen de kijkers van het programma wel al twee onthullingen. In de aflevering van deze week zien we ook eindelijk het tweede deel van de onthulling bij Christine en Lien én wordt er ook een huis gevonden voor Kaatje en Niels.

Blind Gekocht zoekt nu al vijf seizoenen lang naar geschikte woningen voor gezinnen, daarbij lukte het elke keer om het droomhuis te vinden voor de kopers. Voor Syl en Johan werd uiteindelijk een droomhuis verwezenlijkt in hartje Brugge en ook voor alleenstaande mama Talia en dochter Jaida werd hard gewerkt. Bij Mathias en Anouchka stopte het avontuur nadat zowel Kinga als Bart het gevoel hadden dat het niet meer zou werken.

Vorige week deden Kaatje en Niels hun intrede, maar dat bleek toch niet meteen een succes te zijn. Nadat Bart en Kinga de twee een realitycheck wilden voorschotelen, schoot dat bij Niels in het verkeerde keelgat. Toch ging het programma verder op zoek en deze week wordt het nieuwe huis eindelijk aan het koppel getoond.

Kaatje en Niels

Kaatje en Niels huren al vijf jaar een appartement in het Oost-Vlaamse Lede, maar wilden hun eigen huis. Ze waren op zoek naar een halfopen bebouwing met grote tuin en garage in Erpe-Mere. Dat met een budget van 315.000 euro.

Het koppel is al lang op zoek en heeft naar eigen zeggen al meer dan honderd huizen bezocht. Het leek in de eerste plaats dan ook een onmogelijke opdracht voor Kinga en Bart om iets te vinden. Na een tijdje zoeken kwamen ze dan ook met een realitycheck. Daarbij lieten ze het koppel naar een huis binnen hun budget komen, om hen te tonen wat voor ’n project dat zou worden. Daar kon Niels niet meteen mee lachen, maar nadien kon de productie toch verder op zoek.

Nog steeds geen succes

Vanavond lijkt de starterswoning dan ook eindelijk gevonden in de rand van Aalst. Kaatje en Niels zijn dan ook dolenthousiast, maar bij het zien van de kleine woonruimte en aansluitende keuken slaat de stemming plots helemaal om. De nieuwe realitycheck slaat in als een bom, maar dit keer is de woning wel degelijk gekocht en is er geen weg meer terug.

“Er wordt gewoon niet geluisterd naar wat wij zeggen”, vertelt Niels teleurgesteld. “We hebben heel onze lijst moeten schrappen, we hebben een paar eisen laten staan en we zijn moeten terugkrabbelen naar dit. Dit is nog kleiner dan van waar we komen, zo simpel is het.” Voor Jani is het ook even slikken: “Ik leef altijd mee, maar ik snap hier niet echt waarom er zoveel negativiteit is.”

Meer
Lees meer...