Nieuwe documentaire ‘Can I Tell You A Secret’ over cyberstalking vanaf nu te zien op Netflix

De laatste tijd verschijnen er opnieuw heel wat true-crimedocumentaires op Netflix. Zo was er een tijdje geleden de release van Lover, Stalker, Killer en is nu ook net Can I Tell You A Secret verschenen. Ook die gaat over een zaak rond stalking.

De reeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story was twee jaar geleden een van de populairste series van Netflix. Dat werd nog maar eens bewezen doordat de reeks als derde Netflixserie ooit de kaap van 1 miljard kijkuren heeft bereikt. De Monster-reeks krijgt dan ook twee nieuwe seizoenen over andere seriemoordenaars.

Het toont nog maar eens aan hoe populair true crime is. Zo waren onder andere ook The WatcherThe Tinder SwindlerUnsolved MysteriesInventing Anna en vele andere documentaires op Netflix een groot succes.

Can I Tell You A Secret

Ook het nieuwe Can I Tell You A Secret zal dat lange lijstje nu vervoegen. De tweedelige documentaire vertelt het verhaal van cyberstalker Matthew Hardy. Hij was verantwoordelijk voor het stalken en terroriseren van verschillende vrouwen over een tijdspanne van enkele jaren.

Dat stalken begon via sociale media waar Hardy’s slachtoffers allemaal succesvol op waren. Hij stuurde hen berichten en deed zichzelf voor als vrouw. Daarbij vertelde hij de slachtoffers dat hij een geheim had. Dat mondde al snel uit in heel wat vragen bij de slachtoffers, waarna velen zelf op zoektocht gingen naar de waarheid.

Daarna werd het nog erger en ging Hardy over op hardere middelen. Zo gebruikte hij andere fake accounts om drama te creëren tussen de slachtoffers en hun vrienden en familie én werd hij via persoonlijke berichten alsmaar agressiever.

Bekijk de trailer van Can I Tell You A Secret hier:

Can I Tell You A Secret staat vanaf nu op Netflix.

Meer
Lees meer...