Hollandse coronapatiënt doet mondmasker af uit woede: meteen 4 verplegers besmet

coronavirus nederland besmetting verplegers
EPA

In de Nederlandse provincie Zuid-Holland zijn 4 verpleegkundigen besmet geraakt met het coronavirus na een dramatisch incident met een familielid van een patiënt. Dat familielid was besmet met het coronavirus, maar vond het nodig om in het ziekenhuis zijn mondmasker af te doen, omdat die ontevreden was over hoe de patiënt er behandeld werd.

EPA

Het is niet 100 procent zeker dat de verpleegkundigen de besmetting hebben opgelopen door het incident met het boze familielid, maar het ziekenhuis vindt het verwijderen van het mondmasker genoeg om aangifte te doen vanwege de “schokkende ervaring”. Dat meldt de Nederlandse nieuwswebsite NU.

Het ziekenhuis stelt dat de verpleegkundigen “doelbewust zijn blootgesteld aan het besmettingsgevaar, door ter plekke beschermingsmiddelen af en uit te doen”. Hoe de verplegers er momenteel aan toe zijn, wil het ziekenhuis niet bekend maken. Wel weten we dat sommigen van hen nog ziek zijn en dat ze niet zelf in het ziekenhuis liggen.

Iedereen bewust van besmetting

Alle betrokken partijen wisten voor het bezoek van de coronabesmetting, zowel het familielid en de patiënt als het ziekenhuis. “Een bezoek is echter op bepaalde voorwaarden alsnog mogelijk: vandaar de beschermingsmiddelen”, stelt het ziekenhuis.

Het ziekenhuis meldt dat er een grens is overschreden: “Het is begrijpelijk dat emoties hoog kunnen oplopen als het gaat om de gezondheid van dierbaren, maar voor Alrijne (een Nederlandse zorggroep, red.) staat de veiligheid van de werknemers altijd voorop. Zij zijn erg geschrokken door het incident.”

Na de besmettingen is de dagelijkse werking op de betrokken afdeling drastisch veranderd. Zo hebben de verpleegkundigen er volgens het ziekenhuis continu angst om zelf ook besmet te raken.

Gesponsorde artikelen