De 10 dingen die we moet missen sinds de dood van Michael Jackson

Het is alweer vijf jaar geleden dat de wereld het verrassende nieuws hoorde dat Michael Jackson overleden was. De superster ging normaal een lange reeks concerten in de Londense O2-Arena geven, maar stierf op 25 juni 2009 en zo kreeg de titel van zijn show ‘This Is It’ plots een heel andere betekenis. Vijf jaar later mist de showbizz de King of Pop nog steeds.

Het is nochtans niet stil geweest rond Michael Jackson. Een documentaire en postume releases hebben hem nog enkele jaren langer op de voorgrond gehouden. Maar Michael Jackson zelf komt natuurlijk nooit meer terug. Dit zijn de tien dingen die we vijf jaar na zijn dood nog het meeste missen.

1. Zijn indrukwekkende shows

Michael Jackson stond al sinds zijn kindertijd op het podium en dat was zijn hele carrière lang te merken. Liet je hem los op een podium, dan zorgde hij voor een onvergetelijke performance. Hij was één van de beste artiesten om LIVE te gaan bekijken.

2. Zijn fantastische hits

Zelfs wie geen fan was, kent minstens enkele hits van Michael Jackson. De erfenis die hij de popmuziek naliet, was dan ook formidabel. Van een ritmische song waarbij we zelf spontaan de dansvloer onveilig gingen maken tot een ballad waarbij we tegen de tranen moesten vechten. Ze zaten allemaal in het repertoire van MJ.

3. De heibel rond een nieuwe release

We kunnen het ons tegenwoordig nog amper inbeelden, maar Michael Jackson haalde de hoofdpunten van het nieuws wanneer hij een nieuwe release aankondigde. Iedere stap werd gevolgd door de pers en zijn talrijke fans over de hele wereld. Slechts weinig artiesten krijgen zoveel aandacht wanneer ze een nieuw album maken.

4. Zijn ‘aparte’ kledingstijl

Wanneer fans een eerbetoon aan Michael Jackson geven, zullen ze zijn speciale kleding wel eens aantrekken. Maar gelukkig zijn die gezichtsmaskers geen trend geworden.

5. “Hee Hee”

Eén geluidje zullen we voor altijd met Michael Jackson associëren en dat is toch wel zijn beroemde “Hee Hee”.

6. Zijn beroemde muziekvideo’s

Artiesten kunnen vandaag beroep doen op allerlei special effects om hun videoclip er echt te doen uitspringen. Maar Michael Jackson zorgde zelf voor het spektakel. Zijn video’s waren emotioneel en soms zelfs een tikkeltje beangstigend, maar ze vertelden heel vaak een verhaal.

7. Zijn schandalen

Geen popster zonder schandaal, en ook Michael Jackson was geen uitzondering. Weet je nog die keer toen hij een baby over het balkon hield, of hoe hij met zijn aap Bubbles rondhing? Het zijn natuurlijk de minder fraaie kanten van zijn carrière, maar de roddelpers had altijd wel iets om over te schrijven.

8. Zijn extravagante levenswijze

Elvis Presley had Graceland, Michael Jackson had natuurlijk Neverland. Als een soort Peter Pan is het kind in Michael Jackson nooit verdwenen en hij bezat een eigen themapark met attracties en dieren. En hoewel we de meeste sterren hiervoor zouden bekritiseren, vonden we dit juist geweldig aan Michael Jackson.

9. Zijn songteksten

Niet alleen de muziek was geweldig, ook de teksten van zijn liedjes hadden vaak een diepere betekenis. Uitschieters daarvan zijn natuurlijk hits zoals Heal The World en Man In The Mirror, maar ook andere liedjes hadden opmerkelijke lyrics.

10. Zijn samenwerking met andere artiesten

Grote artiesten mogen met andere grote artiesten samenwerken. Michael Jackson maakte muziek met onder andere Diana Ross, Paul McCartney, Britney Spears en Lionel Richie.(Bron: The Huffington Post)
Meer
Lees meer...