‘De Slimste Mens ter Wereld’: Spinvis over zijn creatief proces: “Ik vraag gewoon de mensen uit m’n buurt om te zingen”

Het is vanavond al tijd voor de vierde week van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin zullen Robin Pront en Manu Van Acker het gezelschap krijgen van de Nederlandse zanger Spinvis. In de teaser voor de aflevering van vanavond doet hij z’n geheimen uit de doeken over hoe hij z’n muziek maakt.

Vanavond neemt er opnieuw een Nederlander plaats in de linkse stoel van De Slimste Mens ter Wereld. Spinvis, die eigenlijk Erik de Jong heet, is al twintig jaar actief als zanger en staat bekend om zijn experimentele Nederlandstalige muziek. In De Slimste Mens ter Wereld vertelt hij meer over hoe zijn muziek tot stand komt.

Spinvis

In de teaser voor de aflevering van vanavond doet Spinvis een opmerkelijk geheim uit de doeken. Erik Van Looy laat een stukje uit zijn hit Voor Ik Vergeet horen. “Dat is mijn vrouw die dat zingt”, vertelt hij daarbij. “Ik heb dit gewoon in de keuken opgenomen. Ze moest dit wel echt nootje voor nootje zingen en dan heb ik alles geknipt en geplakt. Ze kon het niet in één keer zo zingen.”

En blijkbaar is het niet enkel de vrouw van Spinvis die al te horen was in zijn muziek. “Ik vraag gewoon de mensen uit m’n buurt en de kinderen om te zingen.” Daarna stelt Erik Van Looy zich alvast kandidaat om te zingen op een nummer van Spinvis. “Iedereen kan zingen, dat is mijn theorie”, voegt Spinvis nog toe. “Je hoeft niet heel mooi te zingen, als je maar zingt.” Waarbij James Cooke zich wel een vraag stelt: “De buurt weet hier toch van? Want wanneer je buiten loopt en je aan kinderen vraagt om mee te komen om te zingen in de keuken …” Waarna Spinvis bevestigt dat iedereen er wel van op de hoogte is.

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...