Left Right
scrollTop top

Dit zijn volgens GaultMillau de 5 beste brasseries in Vlaams-Brabant (en ze zijn nog betaalbaar ook)


Dit zijn volgens GaultMillau de 5 beste brasseries in Vlaams-Brabant (en ze zijn nog betaalbaar ook)

Vlaams-Brabant is de ideale plaats om eens lekker te gaan eten. Gelegen in de landelijke gebieden en kleinere steden rond onze hoofdstad Brussel pakken chefs uit met gerechten waar we als Belg trots op zijn. Ook GaultMilliau ging er langs, en wij pikten er de volgens hen vijf beste brasseries uit die bovendien nog betaalbaar zijn. De zaken kregen allemaal 13 of 14 op 20.

1. Silo’s – Boortmeerbeek

Gelegen in de mouterij van Boortmeerbeek – je kan daar de restanten nog van zien – weet Silo’s brasseriegerechten naar een nieuw niveau te tillen. Van vol-au-vent met frietjes tot een steak tartaar, het is allemaal heel herkenbaar.. En af en toe staat er iets speciaal op de niet al te grote menukaart. De prijzen voor de hoofdgerechten zijn wel vrij stevig, maar we gaan ervan uit dat de kwaliteit dan niet achterwege blijft als je van GaultMilliau liefst 14 punten krijgt. Wie gaat lunchen, kan er wel al voor 37 euro drie gangen eten.

2. Brasserie Julie – Sint-Martens-Bodegem

De grens tussen brasserie en gastronomie vervaagt bij Brasserie Julie, maar de gerechten blijven wel heel betaalbaar. Gelegen in het Pajottenland, de groene gordel rond Brussel, kan je hier kiezen uit tal van gerechten. En daar staan ook wel een paar dingen tussen die je niet in elke brasserie kunt eten, zoals varkenswangetjes of kalfszwezeriken voor de liefhebbers. Ook hier betaal je wel relatief veel voor een hoofdgerecht, maar al bij al valt het wel mee – ook deze zaak scoort immers 14/20. En als je iets te diep in het glas hebt gekeken, is er een B&B in de buurt die shuttles naar de brasserie inlegt.

3. Le Chalet du Lac – Overijse

Deze brasserie klinkt misschien als een duur restaurant, maar eigenlijk is het de goede Belgische keuken met een knap uitzicht op het meer van Genval. Nog net in Vlaams-Brabant gelegen kan je hier van een vrij uitgebreide kaart genieten. En voor wie een vleugje nostalgie wel kan smaken, is er op de kaart ook een rubriek met gerecht uit bomma’s keuken voorzien. Behalve vol-au-vent of balletjes in tomatensaus vind je daar ook bijvoorbeeld worst met stoemp. Alles is er heel betaalbaar, en voor 15 tot 20 euro heb je zeker een hoofdgerecht gevonden.

4. Les Eleveurs – Halle

In deze zaak bepaal je zelf een beetje hoeveel je uitgeeft. De hoofdgerechten zijn vrij prijzig, maar je kan voor een menu een kiezen. En dan heb je al een lunch voor 29,50 euro, of een bistromenu voor 37 euro. Wie het geld wel eens wil laten rollen, kan ook voor de iets meer gastronomische optie gaan en een degustatiemenu in het teken van wild kiezen. Je kan er zelfs overnachten als je nog een beetje wil genieten van de prachtige omgeving van Halle. Wat het ook de moeite maakt, is dat je naast vele wijnen ook kunt kiezen uit een knappe kaart met artisanale bieren.

5. Stef – Tremelo

Tot slot een zaak die nog maar net open is, en al meteen een schitterende score van 13 op 20 kreeg van GaultMilliau. Stef serveert heel herkenbare gerechten, zoals stoofpotjes, hamburgers, en zelfs fish & chips. Voor iets meer dan 20 euro heb je er altijd een voorgerecht gevonden. Of je kan voor een menu kiezen: twee gangen voor 29 euro, of drie gangen voor 38 euro. En als een brasserie zo sterk begint, zijn we benieuwd waar dat naartoe gaat. Misschien de moeite om nu te gaan voor Stef duurder wordt?

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539