Bomenweg of bomen weg? Veel bezochte filmlocatie uit ‘Games of Thrones’ verdwijnt

Slecht nieuws voor de fans van Game of Thrones. Een van de meest bezochte filmlocaties uit de concertreeks zal namelijk worden neergehaald. Het gaat om Dark Hedges, een idyllische bomenweg in Noord-Ierland. Door de slechte gezondheid van de bomen zullen er zes bomen moeten worden verwijderd.

Het einde van Game of Thrones ligt ondertussen al even achter ons, maar toch zal de serie een van de populairste series ooit blijven. Terwijl er ondertussen ook een spin-off bestaat in de vorm van House of The Dragon, zijn het toch vooral de originele locaties die populair zijn bij de fans. Enkele van die locaties bevinden zich in Kroatië en Spanje, maar voor de meeste plekken moet je in Noord-Ierland zijn. Al zal daar binnenkort dus één locatie van verdwijnen.

Dark Hedges

Wie al eens in Noord-Ierland is geweest, weet dat er bij heel wat populaire trekpleisters in de natuur ook een speciaal bordje staat. Op dat bordje staat dat er opnames voor Game of Thrones hebben plaatsgevonden, met daarbij ook enkele foto’s van een specifieke scène. Dat is ook bij Dark Hedges het geval.

Die plek is – na de studio’s in Belfast – een van de meest bezochte locaties uit de reeks. Daar zijn namelijk de iconische overgroeiende oude bomen terug te vinden. In de reeks kregen fans die bomenweg te zien als “The King’s Road” in de eerste aflevering van het tweede seizoen.

Slechte gezondheid

Binnenkort zal die locatie er dus volledig anders uitzien. De Noord-Ierse overheid heeft namelijk laten weten dat het enkele bomen zal moeten verwijderen om de veiligheid van wandelaars en voorbijgangers te garanderen. Het gaat in totaal over zes bomen die in een te slechte staat zouden zijn.

De werken gaan volgende week van start, waardoor de locatie dus een tijdje niet beschikbaar zal zijn. Na de werken zal het er ook niet meer hetzelfde uitzien. “We hebben lang nagedacht over deze beslissing, maar uiteindelijk staat veiligheid altijd voorop”, vertelt het Department for Infrastructure van Noord-Ierland.

Meer
Lees meer...